rss
  • Tojásos sült rizs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 ek olaj,1 csokor újhagyma, 10 dkg zöldborsó, 50 dkg fõtt thai illatos rizs, 2 nagy tojás, felverve, 2 ek szójaszósz, 2 tk szezámolaj, zöldcitrom gerezdek.

    Egy wokban az olajat felmelegítjük. Közben az újhagymát felszeleteljük. Amikor kissé füstöl az olaj, a hagyma szeleteket 1 percig a forró olajban üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a zöldborsót, 1 percig kevergetjük, majd a rizst. Elkeverjük.

    A wok közepén indulva félrehúzzuk a rizst, és a elvert tojásokat a keletkezett üregbe öntjük. Amikor a tojás majdnem megköt, rántottaszerû törjük a fakanállal, majd elkeverjük a rizzsel. Beleöntjük a szójaszószt és a szezámolajat, sózzuk, borsozzuk, jól átkeverjük. Zöldcitrom gerezdekkel tálaljuk, amit fogyasztás elõtt rácsavarunk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Erdei szamócadzsem

    Hozzávalók: erdei szamóca, cukor (1kg gyümölcshõz 55-70 dkg cukor kell ízlésünknek megfelelõen).

  • Almás krémes

    Hozzávalók, a tésztához: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 csomag sütõpor, 2 vaníliás cukor, 3-4 evõkanál tejföl.

  • Túrós paprika

    Hozzávalók:

    4 db paprika, 8 szelet gépsonka, negyed kg túró, 1 dl tejföl, csipetnyi só, törött bors, pirospaprika

  • Gombás canelloni

    Hozzávalók: 5 dkg szalonna felkockázva, l ek olaj, 40 dkg darált hús, 3 dkg szárított vargánya, 1 fej apróra vágott hagyma, 1 csomó apróra vágott petrezselyem, 1 ek bazsalikomszárítmány, 10 dkg csíkozott zeller, 1 reszelt sárgarépa, 1 dl száraz vörösbor, só, szerecsendió, bors.

  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Rántott sertésborda (sertésborda rántva)

    Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, zsemlemorzsa, liszt, tojás, só, valamint olaj a kisütéshez.

  • Graten mártás

    Hozzzávalók: 7 dkg margarin, 5 dkg liszt, 4 dl tej, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, só, szerecsendió.

  • Sült alma

    Hozzávalók: 4 db. édes alma, dió, méz, porcukor.

  • Mogyoróvajas kocka

    Hozzávalók:

    2 csésze mogyoróvaj két részre osztva, ¾ csésze lágy vaj, 2 csésze porcukor két részre osztva, 3 csésze kekszmorzsa, 2 csésze félédes csokoládédarabka két részre osztva

  • Töltött kenyér

    Egy franciakenyeret elfelezünk, kivesszük a belsejét úgy, hogy csak a héja maradjon.

  • Citromos lecsó

    Hozzávalók: 1 kg vastag húsú zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 tubus kolbászkrém, 1 citrom leve, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, õrölt fekete bors és só ízlés szerint.

  • Szalonnás burgonyafõzelék

    A burgonyát meghámozzuk, gõzben vagy sós vízben puhára fõzzük, és leszûrjük. A szalonnát felszeleteljük, becakkozzuk, és ropogósra sütjük. A szalonnaszeleteket kivesszük és félretesszük; a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a liszttel meghintjük, 1/2 liter krumplifõzõ vízzel felengedjük, vagy közönséges vízzel, amelyben a leveskockát feloldottuk.

  • Uborkasaláta dinnyével

    A hagyományos tejfölös uborkasaláta helyett próbálja ki ezt az egzotikus különlegességet.
    Önmagában elõételként fogyasztva vagy fehér húsokhoz is kitûnõ.

  • Agyagban sült csirke

    Hozzávalók 4 személyre: egy 1,5 kg-os csirke, 1 dl olívaolaj, õrölt gyömbér, só, bors, 1 ek. chilikrém, fehérbor, 3 kg agyag.

  • Medvehagymás pesto

    Hozzávalók 3 fõre: 10 dkg medvehagyma, 1 dkg fenyõmag, 5 dkg Grana Padano sajt, lereszelve, 2 chili, só, õrölt színesbors ízlés szerint, kb. 0,7-1 dl extraszûz olívaolaj (amennyit felvesz).

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, 1 zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Gyümölcsös fagylaltkehely

    Hozzávalók:

    30 dkg málna, 2 szelet ananász, 4 fél õszibarack (befõtt), 6 evõkanál málnalikõr, 1/2 liter vaniliafagylalt, 2 dl tejszínhab, 1 csomag vaniliáscukor, 6 evõkanál tojáslikör

  • Sörrel öntözgetett malacsült

    Hozzávalók:

    - 1 malaccomb (kicsontozva)
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - 1 üveg sör, só, bors
    - köménymag
    - 1 szelet füstölt szalonna

  • Sonkás lepény

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg mirelit leves tészta, 20 dkg gouda sajt, 7 tojás, 300 g habtejszín, frissen reszelt szerecsendió, 15 dkg apróra kockázott sonka, kakukkfû, só, bors.

  • Marton Levente: Konyhanyelv

    Egy könyv, amely új stílust teremt.

    A több, mint száz receptet közreadó, ínycsiklandó fotókkal fûszerezett kötet nemcsak ízekben gazdag élményekkel ajándékoz meg bennünket, de az összekötõ írások, kulináris karcolatok a lelkünket is felüdíti, egyben rámutat arra, hogy az ételben az ízeken és illatokon kívül benne van egy-egy nemzet története, kultúrája is. "Marton Levente szavai ízeket idéznek, a receptek, ételek pedig mesélnek, beszélnek hozzánk idõrõl, együttlétrõl, hagyományokról. Kell több a teljességhez?" - ( Molnár Gabriella, a Nõk Lapja fõszerkesztõje)