Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A visszamaradt zsíron zsemleszínûre pirítom a lisztet, majd a tûzrõl félrehúzom és belekeverem a pirospaprikát meg a hagymadarabkákat. Ezután felöntöm három deci hideg vízzel, és folytonos keverés közben felforralom. Ha már sima a hagymás-paprikás rántás, akkor hozzáöntök még öt deci vizet és beleteszem a nyers burgonyakockákat.
Beleszórom a vegetát, a borsot, a csombort és a csípõs paprikát, majd nagyon kis lángon (hogy ne futhasson ki a leves) puhára fõzöm. Csak ezután teszem bele az apró savanyú káposztát és a kolbászkarikákat. Ha a káposzta is megfõtt, ízlés szerint ízesítem a cukorral, esetleg kevés sóval, végül beleöntöm az egy deci vízzel simára kevert tejfölt. Az egészet jól összeforralom. Ez a leves másnapra lesz igazán finom!
Jó étvágyat!