2024.04.19. - Emma

Tojásos galuska szegfûgombával

Hozzávalók: 300 g liszt, 2+3 db tojás, 20 g vöröshagyma, 150 g szegfûgomba, 1 dl olaj, só, õrölt bors (ízlés szerint).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A galuska fõzéséhez tegyünk fel bõ, sós vizet forrni. Ezután liszthez öntsünk hozzá két felvert tojással elkevert sós vizet. Néhány mozdulattal összeállítjuk a tésztát, ügyelve, hogy ne dolgozzuk ki, mert akkor kemény lesz. Evõkanál segítségével nagy galuskákat szaggatunk a vízbe. Ha a galuska feljön a víz tetejére, akkor kész.

Meleg vízzel elöblítjük, és jól lecsurgatjuk. Kevés olajjal átkeverjük, picit megsózzuk. Egy serpenyõben felhevített olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük. A tisztított, megmosott szegfûgombát átpirítjuk a hagymán, majd ráöntjük a felvert sózott, borsozott tojást. Mikor már kezd sûrûsödni a tojás, hozzáadjuk a forró galuskát. Ha a szegfûgombás tojás gyengén megszilárdul, már tálalhatjuk is, de elõbb kicsit szórjuk meg törött borssal.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!