Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ezután elkészítjük a tölteléket: a maradék liszthez adjuk a tojásfehérjéket, ezt szétmorzsoljuk, és forró vajon pirítjuk meg a morzsákat. Megvárjuk, amíg kihûl, majd hozzáadjuk a diót, és a cukor felét.
A tepsit kikenjük vajjal, belefektetünk egy réteg tésztát, erre tesszük a töltelék egy részét, és a megolvasztott vajat ráöntjük. Erre újból egy réteg tésztát teszünk, majd tölteléket, és ezt addig csináljuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A legfelsõ rétegnek a tésztának kell lennie!
A hûtõben pihentetjük, majd háromszögekre vágjuk fel, és így sütjük meg. Sütés közben 2 dl vízhez adjuk a maradék cukrot, a vaníliarudat és a citrom levét, ezt sziruposra fõzzük, majd a megsült tésztát ezzel leöntjük. Egy órát állni hagyjuk, majd tálalhatjuk is, kevés porcukrot szórva a tetejére.
Jó étvágyat!