rss
  • Forgácsfánk

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 6 tojás sárgája, 2 dl tejföl, 50 dkg liszt, 2 ek cukor, 2 ek rum, porcukor, vaniliás cukor.

    A tojássárgáját, a tejfölt, a lisztet, a cukrot és a rumot összegyúrom és 30 percig pihentetem. 3 mm-es vastagságúra nyújtom és téglalap alakúra vágom. A közepét is kétszer bevágom. Forró olajban kisütöm és még melegen megszórom vaniliás porcukorral.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor, petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Tatár bifsztek

    Hozzávalók: 60 dkg marhabélszín, 4 tojás­sárgája, 1 közepes fej reszelt vöröshagyma, só, õrölt piros­paprika és bors, mustár; ketchup, 8 dkg vaj.

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 dl tej, 1 nagy fej vöröshagyma , 2 db egész tojás, 1 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

  • Jeges õszibarack tea ananásszal

    A lehûtött õszibarack teába öntsünk 1 teáskanál citromlevet és adjuk hozzá a felvágott ananászdarabokat.

  • Egyszerû barna sütemény

    2 tojás sárgáját összekeverünk 12 dkg zsírral, a fehérjét habnak, 4 dkg kakaó, 2 dl tejben áztatni, 10 dkg liszt, 1 sütõpor, 25 dkg cukor.

  • Krumplis latkesz

    Hozzávalók: fél kg hámozott, reszelt burgonya, l nagy fej reszelt hagyma, 2 tojás, 3 evõkanál liszt, só, bors, a sütéshez olaj;

  • Túrós kocka

    Hozzávalók: 25 dkg sütõmargarin, 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás, 1 sütõpor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja+leve, csipet só, ízlés szerint apróra vágott dió, mandula, rumba áztatott mazsola vagy meggy, cukrozott narancshéj (engedjük el a fantáziánkat).

  • Édes-paradicsomos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, csipetnyi morzsolt majoránna,2 ek liszt, vegeta.

  • Cukkinis rakott tészta

    Cukkinis rakott tésztaA tésztát kifőzzük, leöblítjük, félretesszük. A cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. 5 dkg vajból, lisztből, tejből besamelt készítünk (világos vajas rántás tejjel kiforralva/, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.) A maradék vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük az összepréselt fokhagymát. Egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és a kiengedett parajt. Sózzuk, borsozzuk. 8-10 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Ha felforr, levesszük a tűzről és belekeverjük a kifőtt tésztát, tepsibe, vagy jénaiba terítjük.

  • Almás szeletek

    Porhanyós tésztát készítünk. 21 deka tiszt, 14 deka vaj, 8 deka cukor, 1 tojás, 1 sárgája, kevés finomra vágott citromhéjjal.

  • Sertésborda börzsönyi módra

    Hozzávalók: 5 szelet kb 16 dekás csontos sertéskarajszelet, 20 dkg gombamassza, 2 dkg só, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, fél kg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 5 g fokhagymasó, 5 dkg liszt, 20 dkg hagyma, 1 dkg fûszerpaprika.

  • Tejes bableves

    Hozzávalók: fél kg fejtett bab, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 szál zellerlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 5-6 szem bors, 1 egész zöldpaprika, 1 paradicsom, só, 2 dl tejfel, 2 evõkanál liszt.

  • Gombás tojáskrém

    Hozzávalók: 4 fõtt tojás, 10 dkg puha vaj, 5 dkg gomba, fél mk õrölt fehérbors, fél ek vágott petrezselyemzöld.

  • Répatorta

    RépatortaMelegítsük elő a sütőt 200 fokra. Kenjük ki vajjal a tortaformánkat és szórjuk meg liszttel, vagy használjunk sütőpapírt. Tegyük a száraz hozzávalókat egy tálba, keverjük össze őket, majd amikor a liszt, szódabikarbóna, só és a fűszerek elvegyültek, tegyük hozzá a lereszelt sárgarépát és keverjük el. Egy másik tálban dolgozzuk össze a tojást, cukrot, barnacukrot és joghurtot. Óvatosan keverjük a masszához az olajat, majd az egész keveréket dolgozzuk össze a sárgarépás liszttel. Öntsük a tortaformánkba a tésztát, majd körülbelül 45 percet süssük magasabb hőfokon, végül 15-20 percet alacsony hőfokon.

  • Tejszínes csirkeleves

    Hozzávalók:

    - 2 l csirke alaplé
    - 1 egész, fõtt, csíkokra vágott csirkemell
    - 1,5 marék rizs
    - 2 egész citrom leve
    - 3 marék csíkokra vágott spenótlevél
    - 2 db darabolt sárgarépa
    - 1 marék laskára vágott káposzta
    - só
    - õrölt bors
    - 1 dl tejszín

  • Kakaós gesztenyetorta

    Kakaós gesztenyetortaHagyományos módon elkészítjük a kakaós piskótát. Készen kapható gesztenye masszából kis golyókat készítünk a közebébe rumos meggyet rakjunk, 32 db golyó fog kelleni, amiket hűtsünk le. A krémet pudingporból és kb. 1 dl tejből pépet készítünk. Majd a maradék tejhez öntsük hozzá a cukrot és forraljuk fel. Forrás után állandó keverés mellett öntsük bele a pépbe, ha jól besűrűsödött és egy kissé lehűlt, belekeverjük a tojássárgákat. Ha a krém teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarint, gesztenyemasszát, a rumot, porcukrot és habosra keverjük.

  • Pulykamáj narancsos rizzsel

    Hozzávalók: 60 dkg pulykamáj, 20 dkg rizs, só, 1,5 víz, liszt, vöröshagyma, vágott mandula, 1,5 dl tejszín, 2 db narancs, 1,5 dl szárnyas húsleves, 5 g õrölt fehér bors, 50 g citrom, csipet currypor, vaj.

  • Lencseleves

    LencselevesA lencsét néhány órára beáztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zellert, fokhagymát és a felkockázott répát, majd kb. 12 percig pároljuk, míg a zöldségek enyhén meg nem pirulnak. Hozzáadjuk az alaplét, a lencsét és a paradicsomot, egyet forralunk rajta, majd kis lángon kb. 35 percig forraljuk, míg a lencse teljesen meg nem puhul. A leves felét botmixerrel pürésítjük, majd a maradék leveshez öntjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a balzsamecetet. A zellerzölddel díszítve tálaljuk.

  • Gyümölcs hab

    Hozzávalók: 300g gyümölcs ( Málna, meggy, ribiszke, eper, szeder,erdei gyümölcs a legjobb hozzá, lehet fagyasztott is) 2 ek. porcukor 250ml tejszín 250 g túró 1 kk. vanilíás cukor,diszítéshez banánkarika.

  • Lecsós malac tarhonyával

    Hozzávalók: 80 dkg sovány malaclapocka, (3 EK olaj), 25 dkg tarhonya, 3 dkg füstölt szalonna, 4-5 húsos zöldpaprika (az egyik lehet csípõs), 2 paradicsom, 1 fej hagyma, 1 dl zsírszegény tejföl, 1 csapott EK Vegeta, só, õrölt bors, paprika, fél MK grillfûszer.