2024.04.19. - Emma

Epres palacsinta

Hozzávalók: 10 palacsinta, 25 dkg eper felezve, fél dl eperlikõr, vagy eperpálinka, 10 dkg porcukor, fél dl víz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Sárga krém: 7 dl tej, 5 dkg krémpor, 20 dkg cukor, 4 tojás, vaniliás cukor.

A tejet 6,5 dkg cukorral, a krémporral, a vaniliás cukorral és a tojások sárgájával sûrû krémmé fõzöm. A többi cukorból és a fehérjékbõl kemény habot verek. A kettõt összekeverem.

A palacsintát megkenem a krémmel, az eperdarabok felét rászórom és feltekerem a palacsintákat. A maradék epret összekeverem a likõrrel és a feltekert palacsintákra öntöm. Megszórom porcukorral és melegen tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!