2024.04.20. - Tivadar

Lebbencs leves

Hozzávalók: 10-15 dkg lebbencstészta, 50 dkg burgonya, 15 dkg kolozsvári szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 dkg zsír, pirospaprika, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A szalonnát kb. fél cm-es vagy picivel nagyobb kockára vágjuk, és megpirítjuk kevés zsíron. Ezurán beletesszük a kockára vágott hagymát, és világosbarnára pirítjuk.

Leszûrjük, a szalonnát és hagymát félretesszük, a zsíron barnára pirítjuk a kb 1,5 cm-es darabokra tördelt lebbencstésztát. Ezután beletesszük a megtisztított és 1,5 cm-es kockákra vágott krumplit, a négy darabra vágott paradicsomot és a kb. 2 cm-es laskára vágott zöldpaprikát, rátesszük a hagymás szalonnát, megforgatjuk párszor, meghintjük egy kávéskanál pirospaprikával, jól elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kb. kétszeresen ellepje és megsózzuk. Húsz perc alatt megfõ.

Nagyon finom, igazi magyaros étel. Ha a szalonnával belesütünk egy szál karikára vágott parasztkolbászt, még finomabb lesz, önálló ételnek is megteszi. Ekkor kevesebb vízzel csináljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!