2024.04.20. - Tivadar

Szegedi halászlé variáció

Hozzávalók: 1 kg vegyes hal (ponty, keszeg), halbelsõség (ikra, tej), 3 nagy fej finomra vágott vöröshagyma, 2 evõkanál szegedi pirospaprika, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 evõkanál zsír, cseresznyepaprika, ízlés szerint só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elsõ lépésként a finom kockára vágott vöröshagymát 2 evõkanál zsíron megpuhítjuk. Miután üvegesre pároltuk a hagymát, hozzáadjuk a hal csontjait, a fejet, a farkat, az uszonyokat, a kisebb halakat, belerakjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, rászórjuk a pirospaprikát, a sót, majd összefõzzük. Amint rotyogni kezd, hideg vízzel felöntjük és 45 percig egyenletes tûznél fõni hagyjuk.

Amikor felforrt a lé, az egészet áttörjük, szitán átpasszírozzuk. Máris elkészült a sûrû, tartalmas hal-alaplé! Elõvesszük a sózott, elõre bevagdalt nagyobb halszeleteket és hozzáadjuk az alapléhez. A halfilét mélyen, egészen a bõrig vágjuk be, hogy a szálkák könnyebben fogyaszthatók legyenek. Felhígítjuk a lét annyira, hogy a halszeleteket teljesen ellepje. Lassú tûzön további 30 percig fõzzük, ügyelve arra, hogy közben nem kevergetjük a halat, csak a bográcsot forgatjuk! Mielõtt levennénk a tûzrõl, az ikrát és a tejet is belefõzzük a hallébe.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!