rss
  • Orjaleves

  • Share on Tumblr

    A kb. 1 kilónyi megmosott sertéskarajcsontot - amelyen kisebb húsdarabok találhatók - 2 liter vízben feltesszük fõni.

    Az elsõ forrás után a tetejérõl a habot leszedjük. sóval, kakukkfûvel, szurokfûvel, borssal ízesítjük és hozzáadjuk az egészben hagyott leveszöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kelkáposzta, gomba, vöröshagyma), a paradicsomot és a zöldpaprikát. Lassú tûzön kb. egy és fél óráig fõzzük. Ezután a levest 10 percig állni hagyjuk, majd leszûrjük. Finom metélttel, a darabolt csonttal és a zöldségekkel együtt, ecetes tormával tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Meggyes szarvacska

    Hozzávalók: 20 dkg szarvacskatészta, fél liter meggybefõtt vagy jó érett friss meggy, 4 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj (vagy margarin), a meggy édességétõl függõen cukor, kevés só a tészta fõzéséhez; a tepsi kikenéséhez 2 dkg vaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa;

  • Csõben sült paradicsom

    Hozzávalók: 10 érett, nagy szemû paradicsom, 10 szelet sonka, 10 evõkanál pecorino, egy csokor petrezselyem, egy csokor bazsalikom, olívaolaj, só, bors, fokhagyma, zsemlemorzsa.

  • Almás pite

    Almás piteA lisztet keverjük össze a sütőporral, és egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a hideg vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot. Végül adjuk hozzá az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (Amennyiben szükséges egy pici hideg vizet adhatunk hozzá, hogy a tészta könnyen nyújtható legyen, de ez a liszttől függ.) Ezután csippentsük le az 1/3-át, majd tegyük be a hűtőbe. A maradék tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, majd béleljük ki vele a piteformát.

  • Sütõtök krémleves zöldségekkel

    Hozzávalók:

    - 2 közepes méretû sütõtök
    - 200 ml almabor
    - 2 nagy vöröshagyma, apróra vágva
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 4 közepes sárgarépa, apróra vágva
    - 1 fehérrépa, apróra vágva
    - 2 alma, meghámozva, kimagozva, apróra vágva
    - 2 szál zeller, apróra vágva
    - 4 csésze alaplé
    - 2 csésze víz
    - 150 ml tejszín
    - 2 kiskanál só
    - 4 kiskanál apróra vágott friss zsálya
    - 1 kiskanál apróra vágott friss rozmaring
    - 1 / 4 teáskanál reszelt friss szerecsendió
    - reszelt sajt

  • Vincellér fejessaláta

    Hozzávalók: 1 fej saláta, 1 savanykás alma, 10 dkg paradicsom, 15 dkg szõlõszem, egy citrom leve, 2 dkg dióbél, 3 ek olivaolaj, 1 ek méz, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 1 ek szardellapaszta, 2 szál tárkonylevél.

  • Csokoládés frappé

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 2-3 evõkanál nescafé, 3 evõkanál barnacukor, 8-12 db jégkocka, fél liter tej, 4-6 evõkanál csokoládészósz, 1,5 dl tejszín.

  • Citromos körtemártás

    Hozzávalók: 4 darab körte, 1 darab citrom reszelt héja és leve, 2 darab szegfûszeg, 1 csipet fahéj, 1 csipet fehér bors, 2 dl száraz, fehér bor, 2 darab tojássárgája, 1.5 dl tejszín, 2 ek cukor, 1 ek liszt, csipet só.

  • Brokkolis sonkatekercs

    Hozzávalók: 16 szelet gépsonka (kb. 30 dkg), 50 dkg brokkoli, 3 dkg vaj, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, só, õrölt bors és szerecsendió.

  • Bélszín szardellás mártásban

    Hozzávalók: 4 bélszínszelet, 3 dkg vaj, 2 evõkanál olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 db paradicsom, 1 dl sherry (Héliosz), 1 evõkanál szardellapaszta (só nem kell bele, mert a szardellapaszta nagyon sós!).

  • Pulykaragu leves

    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell filé, 1 fej vöröshagyma, 1 dl olaj, só, õrölt fekete bors, kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél, 1 liter csontlé (lehet húsleveskockából is), 20 dkg vegyes zöldség, 1 cikk zeller, 10 dkg gomba, 2 dl tejszín, 1evõkanál tárkonyecet, néhány csepp citromlé.

  • Zöldborsó hússal

    Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 25 dkg pulykahús (mell, vagy comb), 2 ek margarin, 3 csésze víz, 2 hagyma, 2 paradicsom, só.

  • Betyáros tarhonya

    Hozzávalók: fél kg Sertéspörkölt, 25 dkg tarhonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej hagyma, negyed kiló krumpli, só, 1 kk pirospaprika, 2 zöldpaprika.

  • Finommetélt

    Egy egész tojásból és kb. 80-100 g lisztbõl (a tojás nagyságától függõen) egy kevés sóval (friss fogyasztáshoz készítve só nélkül csináljuk!) kemény tésztát gyúrunk.

  • Diétás vadas csirke

    Hozzávalók: 4 csirkemell, vagy 8 kicsi comb, 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 kis zeller, karalábé, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1-2 ek liszt, 2 pohár kefir, 7-8 babérlevél, ételízesítõ por, borsikafû, 2 ek mustár, 2 ek kristálycukor, 1 mk Piros Arany krém, citromlé, só.

  • Diós-mézes torta

    Hozzávalók:

    1 dl fõzõmargarin, 2,5 dl méz, 2 db tojás, 5 dl liszt, 2 teáskanál sütõpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál fahéjpor, 1/2 teáskanál õrölt szegfûbors, 1,5 dl víz, 2 dl apróra vágott dió; Mézes krémhab: 2 dl méz, 2 db tojásfehérje, 1/4 teáskanál só, 1 teáskanál vanília

  • Mexikói csirke

    Hozzávalók: 1 db csirke kb. 1200 g, 50 g paradicsompüré, 150 g vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 100 g zöldborsó, 10-15 szem olívabogyó, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 db babérlevél, 2 dl fehérbor, só.

  • Csokoládés fogyikeksz

    Hozzávalók: 1 vaníliarúd, 6 dkg étcsoki, 15 dkg barna cukor, 1 dl cukorrépaszirup vagy méz, 3 ek repceolaj, 28 dkg szilvapüré, 2 tojás, 2 tojásfehérje, 22,5 dkg zabpehely, 15 dkg zabkorpa, 24 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt, 2 tk sütõpor, 3 dkg zsírszegény kakaópor.

  • Forró csoki házilag

    Forró csoki házilagEgy lábasban a tejszínt, a tejet és a barnacukrot lassú tűzön, időnként megkeverve felforraljuk. Közben a csokoládét aprítsuk fel. Ha felforrt, hozzáadjuk az apróra tört csokoládét, és folyamatos kevergetés mellett még egyszer felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén botmixerrel turmixolhatjuk kicsit, ha nem oldódik fel teljesen a csokoládé. Végül poharakba adagolva esetleg tejszínhabbal díszítve kínáljuk. Egy hűvöskés, esős napon nincs is jobb mint bekucorodni a melegbe, ezzel a finomsággal.

  • Ibolyavirágos túrópuding tojáslikõröntettel

    Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró, 1,5 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 4 zselatinlap, 2 csokor ibolya szirmai, 1 narancs reszelt héja.

  • Hercegnõburgonya

    Hozzávalók: 1000 g burgonya, 4 db tojássárgája, 150 ml tejszín, 125 g reszelt sajt, só, frissen õrölt bors.