2024.03.29. - Auguszta

Rokfortos csirkemell

Hozzávalók: 4 kis csirkemell, 12 dkg rokfort sajt, 8 dkg vaj, 4 szelet gépsonka, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, 1 evõkanál liszt, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, flekkenfûszer.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A rokfortot lereszeljük, a vaj felével összegyúrjuk, és hûtõszekrénybe tesszük. A bõr és csont nélküli csirkemelleket kiterítjük. Mindegyikre 1-1 sonkaszeletet teszünk, és a rokfortos vaj negyedét. A húsokat félbehajtjuk, fogvájóval körben összetûzzük, külsejüket sóval, flekkenfûszerrel megszórjuk, és a maradék vajjal bedörzsöljük.

Ezután tûzálló tálba fektetjük, aláöntjük a bort, és lefedjük az edényt. Elõmelegített sütõben, közepes hõfokon puhára pároljuk. A végén levesszük a fedõt, hogy szépen megpiruljon. A húsokat kiszedjük, és melegen tartjuk. A pecsenyelét liszttel elkevert tejszínnel besûrítjük, és szerecsendióval fûszerezzük. Zöldséges rizzsel körítjük, és mártással leöntve tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!