2024.04.20. - Tivadar

Ananászos csirke édesburgonyával

Hozzávalók: 2/3 csésze plusz 3 ek. liszt, 1 tk. só, 1 tk. õrölt szerecsendió, 1/2 tk. õrölt fahéj, 1/8 tk. vöröshagymapor, 1/8 tk. bors, 6 csirkemellfilé, 3 szem édesburgonya, 3 dl hígítatlan sûrített csirkekrémleves, 1,5 dl ananászlé, 10 dkg gomba, 2 tk. barna cukor, 1/2 tk. reszelt narancshéj, forró fõtt rizs.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát megpucoljuk és szeletekre vágjuk. A 2/3 csésze lisztet dolgozzuk össze a sóval, a szerecsendióval, a fahéjjal, a hagymaporral és a borssal. Ebben a keverékben hempergessük meg a húst és tegyük egy edénybe a krumplival együtt.

Készítsünk mártást az ananászlébõl, a levesbõl, a felszeletelt gombából,a maradék lisztbõl, a cukorból és a narancshéjból, majd locsoljuk a húsra. Helyezzünk az edényre fedõt és takarékon 8-10 óra alatt készre pároljuk. Köretnek rizst kínálunk hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!