rss
  • Fûszeres krumplifõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 2, 5 dl tejföl, 35 dkg zeller, 1 dl tejszín, reszelt szerecsendió, 2 evõkanál étkezési keményítõ, 3 evõkanál apróra vágott zellerzöld, só, bors.

    loading...

    Megtisztítom a burgonyát és a zellert, majd mindkettõt kis kockákra vágom, és egy lábosba teszem. sós vízben felforralom. Ha már forr a víz, lefedem a lábost, és puhára fõzöm õket. Amíg a zöldségek fõnek, kézi habverõvel felverem a tejszínt, a tejfölt és az étkezési keményítõt, majd felaprítom a zeller zöldjét.

    Miután a zöldségek megfõttek, hozzájuk adom a tejszínes szószt és a zellerzöldet, aztán gyorsan belehintek a lábosba frissen õrölt borsot és frissen reszelt szerecsendiót. Folyamatos kevergetés mellett besûrítem a fõzeléket, majd tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkecombok mustárosan

    Csirkecombok mustárosanElőször bepácoljuk a csirkecombokat: mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk és megkenjük két evőkanál mustárral, majd félretesszük őket. A szalonnát felkockázzuk, és serpenyőben (aminek van teteje is) zsírjára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük, és félretesszük. Nagyjából két evőkanál zsírnak kell a serpenyőben maradnia. Ha több lenne, akkor kiveszünk belőle, ha kevesebb, akkor teszünk még hozzá, és az apróra vágott hagymát 6-7 perc alatt megpirítjuk benne. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, és további 1-2 percig pirítjuk, majd szűrőlapáttal úgyszintén kivesszük, és a szalonnához tesszük.

  • Mákos rétes

    Élesztõs tésztát készítünk; 12 deka vajat elkeverünk 2-3 tojássárgája, 3 deci langyos tej és 3 deka, tejben feloldott, élesztõvel, melybe 2 kanál cukrot s egy kis sót is tettünk.

  • Gesztenyerudak

    Hozzávalók: 15 dkg RÁMA margarin, 15 dkg cukor, 25 dkg gesztenye massza, 10 dkg darált keksz, 3 ek rum, kevés tej, (kakaó, vagy csokoládé).

  • Töltött csirkecombok

    Töltött csirkecombokA csirkecombokból éles késsel kivesszük a csontot, és a csont helyétől kétfelé bevágjuk a combokat úgy, hogy kétoldalra kiteríthetőek legyenek, aztán minden oldalukon megsózzuk őket. A reszelt sajtot összekeverjük az apró sonkakockákkal, és egybedolgozzuk a panírozáshoz előkészített felvert tojásból egy evőkanálnyival. A töltelék kb. egynyolcad részét az egyik csirkecombszelet egyik felére halmozzuk, ráhajtjuk a hús másik felét, és a szélét összetűzzük fogpiszkálóval vagy hústűvel. A többi csirkecombot is ugyanígy töltjük meg.

  • Tojásos húspástétom

    A Húsvéti maradék sonkát-tojást némi ötlettel igen finom különlegességé tudjuk varázsolni. Érdemes kipróbálni. Minden alkalomra ajánljuk.

  • Laskatészta recept

    Hozzávalók:
    120 g liszt, 1 db tojás, 50 g bacon szalonna, só;

  • Túrótorta

    Hozzávalók: 12 dkg lágy vaj, 20 dkg túró, 25 dkg cukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 10 dkg cukrozott gyümölcs.

  • Fûszeres pisztráng gombatöltelékkel

    Hozzávalók: 4 db pisztráng, 1 citrom leve, só, feketebors, 1 csomó turbolya, 1 csomó tárkony, 25 dkg vargánya, 1 közepes nagyságú hagyma, pirospaprika, 2 evõkanál napraforgóolaj, 4 db alufólia.

  • Zöldbabos csirkesaláta

    Hozzávalók: 1 csirkemell, 40 dkg morzsolt fõtt kukorica, 40 dkg zöldbab, 1 csomó zöldhagyma, 1 csomó retek, 2 dl kefír, só, grillfûszer, 1 ek mustár, 1 ek citromlé, csipetnyi cukor.

  • Sonkás rizs tojással

    Hozzávalók: 30 dkg rizs, 4 dl víz, 15 dkg sonka egészben, 4 tojás, 2 zöldhagyma, 2 kanál olaj, só.

  • Cappuccino szelet

    Hozzávalók: Tészta: 6 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral, 6 evokanál melegvízzel, 18,7 dkg liszttel, másfél evokanál kakaóval, fél csomag sütoporral összekeverjük.

  • Citromzselé Camparival

    Hozzávalók: 7,5 dl citromlé, (kb. 15 citrom leve), 1,5 dl Campari, 1 kg zselécukor, egy citrom reszelt héja.

  • Habos csiga

    Az élesztõt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgájaval tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belõle, és fél óráig pihentetjük. A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük.

  • Pirított zsemlekocka

    1 zsemlét aprítsunk fel kb. 1 cm széles kockákra, és 2 evõkanál olajon állandóan kevergetve, lángterelõ felett pirítsuk világos pirosra. Ha teflon bevonatú edényben pirítjuk, nagymértékben csökkenthetjük a leégés veszélyét.

  • Amur paprikásan

    Hozzávalók: 1,5 kg hal, 8 dkg zsír, 5 dl tejföl, 12 dkg vöröshagyma, 3 gr bors, 2 dkg paprika, 3 dkg liszt, zöldpaprika, só.

  • Káposzta savanyítása

    A kis cseréphordóban nagyon lól lehet savanyítani. Következõ az eljárás. A gyalult káposztát rétegezve kell a hordóba rakni. A rétegek közé sót, babérlevelet, köménymagot, szárított egész fûszerpeprikát, a káposzta torzsáját, esetleg birsalmaszeleteket lehet tenni ízlés szerint (én mindegyiket szoktam).

  • Kagylóleves

    Hozzávalók:

    2 kg kagyló, 1 l halleves, csipetnyi õrölt cseresznyepaprika, 10 db szemes bors, 2 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 1 zellerdarab, csokor petrezselyemzöld, só és bors

  • Tárkonyos ragu leves

    Tárkonyos ragu levesA húst lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá, majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv zöldborsót és konzerv gombát használunk, akkor adjuk a leveshez, ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

  • Tojássaláta

    Hat tojást keményre fõzünk, megtisztítunk és karikára vágunk. 3-4 db közepes nagyságú burgonyát héjában megfõzünk és megtisztítva ugyancsak karikára vágunk.

  • Hunyadi torta

    Hozzávalók:

    25 dkg gesztenyemassza,10 dkg porcukor, 7 db tojás, 7 dkg kristálycukor, 1/2 dl rum, 2 cs vaníliás cukor, 8 dl tejszín, 1/2 dkg zselatin

loading...