2024.04.25. - Márk

Fûszeres krumplifõzelék

Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 2, 5 dl tejföl, 35 dkg zeller, 1 dl tejszín, reszelt szerecsendió, 2 evõkanál étkezési keményítõ, 3 evõkanál apróra vágott zellerzöld, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Megtisztítom a burgonyát és a zellert, majd mindkettõt kis kockákra vágom, és egy lábosba teszem. sós vízben felforralom. Ha már forr a víz, lefedem a lábost, és puhára fõzöm õket. Amíg a zöldségek fõnek, kézi habverõvel felverem a tejszínt, a tejfölt és az étkezési keményítõt, majd felaprítom a zeller zöldjét.

Miután a zöldségek megfõttek, hozzájuk adom a tejszínes szószt és a zellerzöldet, aztán gyorsan belehintek a lábosba frissen õrölt borsot és frissen reszelt szerecsendiót. Folyamatos kevergetés mellett besûrítem a fõzeléket, majd tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!