Hozzávalók: 50 dkg krumpli, 2, 5 dl tejföl, 35 dkg zeller, 1 dl tejszín, reszelt szerecsendió, 2 evõkanál étkezési keményítõ, 3 evõkanál apróra vágott zellerzöld, só, bors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Megtisztítom a burgonyát és a zellert, majd mindkettõt kis kockákra vágom, és egy lábosba teszem. sós vízben felforralom. Ha már forr a víz, lefedem a lábost, és puhára fõzöm õket. Amíg a zöldségek fõnek, kézi habverõvel felverem a tejszínt, a tejfölt és az étkezési keményítõt, majd felaprítom a zeller zöldjét.
Miután a zöldségek megfõttek, hozzájuk adom a tejszínes szószt és a zellerzöldet, aztán gyorsan belehintek a lábosba frissen õrölt borsot és frissen reszelt szerecsendiót. Folyamatos kevergetés mellett besûrítem a fõzeléket, majd tálalom.
Jó étvágyat!