2024.04.25. - Márk

Füstöltpisztráng leves raviolival

Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg füstölt pisztrángfilé 4 dkg vaj, 1 babérlevél, 2 kis fej hagyma (salotta) 30 dkg lisztes burgonya bõ 0,5 dl fehérbor, 7,5 dl zöldségleves, só és bors ízlés szerint 4 evõkanál tejszín A tésztához: 25 dkg liszt, egg Kevés víz 3 tojás, 1 evõkanál olaj, 1 tojás a bekenéshez, kapor a díszítéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõkészítés: A pisztráng bõrét lehúzzuk, ha szükséges, a gerincét eltávolítjuk és a húsából 20 dkg-ot apró darabokra, vágunk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk; 15 dkg burgonyát megtisztítunk és kockára vágunk. A lisztbõl a tojások­kal, az olajjal és egy kevés vízzel sima tésztát gyúrunk, majd 20 percig hagyjuk pihenni. A töltelékhez 15 dkg burgonyát héjában megfõzünk, meghámozunk, és krumplinyomón áttörünk; a maradék 15 dkg pisztrángot finomra vágjuk, összekeverjük az áttört burgonyával és megsózzuk.

Elkészítés: A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd 5 cm átmérõjû köröket szúrunk ki belõle, a Körök széleit bekenjük és a tésztákat félbehajtjuk, a széleket jól összenyomkodjuk. Forrásban lévõ sós vízbe téve, közepes lángon 8 percig fõzzük a raviolikat. A hagymát forró vajon megfuttatjuk; a pisztrángból néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, majd a hagymához adjuk a kockára vágott burgonyát és a többi pisztrángot; felöntjük a fehérborral és a levessel, megsózzuk, megborsoz­zuk és beletesszük a babérlevelet, majd 15 perc fõzés után kivesszük belõle. Ezután a levest össze­turmixoljuk; belekeverjük a felvert tejszínt és beletesszük a pisztrángos raviolít is. Tálalás elõtt pisztrángdarabokkal és kaporral díszítjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!