2024.03.29. - Auguszta

Tavaszi saláta

Hozzávalók: 2 szál petrezselyemgyökér, 2 fej lilahagyma, 2 piros kaliforniai paprika, 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 3 evõkanál extra szûz olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál bazsalikom pesto, 2 evõkanál fenyõmag, só, darált bors, 8 szelet kecskesajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mossuk meg alaposan a zöldségeket, a petrezselyemgyökeret tisztítsuk meg. Vágjuk nagyobb cikkekre a lilahagymát, és falatnyi darabokra a többi zöldséget. Tegyük egy nagy tálba az összes zöldségdarabot, majd csorgassuk meg olívaolajjal. Reszeljük rá a fokhagymát, daráljunk rá borsot és az egészet jól keverjük össze.

Tegyünk sütõpapírt egy nagy tepsire vagy sütõlapra, majd borítsuk rá a bepácolt zöldségeket. Forró, elõmelegített sütõben 180 fokon süssük körülbelül fél órán keresztül. Sütés közben keverõlapáttal néhányszor forgassuk át. Míg a zöldséget a sütõben pirulnak, szórjuk egy száraz serpenyõbe a fenyõmagot, majd állandóan rázogatva pirítsuk aranysárgára.

Fenyõmag helyett használhatunk egész szemû tisztított diót, vagy héj nélküli tökmagot is. Ha a zöldségek szépen megpirultak, vegyük ki õket a sütõbõl, és várjunk, míg kissé kihûlnek. Kanalazzuk rájuk a bazsalikom pestót, és óvatosan forgassuk össze vele a zöldségeket. Szervírozzuk üveg salátástányérokra, tetejére kevés olívaolajban hírtelen megpirított kecskesajtot tálaljunk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!