2024.04.25. - Márk

Hercegnõ burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 12 dkg vaj, 4 tojássárgája, pici reszelt szerecsendió, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A burgonyát meghámozva kockákra vágjuk, és sós vízben megfõzzük. Leszûrjük, és néhány percig fedõ nélkül a tûzön hagyjuk, hogy a víz teljesen elpárologjon. Ezután áttörjük.

Hozzákeverjük a lágy vajat, a tojássárgáját és a szerecsendióval fûszerezzük. Kivajazunk egy sütõlapot és arra egyenletes kis karikákat nyomunk a fûszerezett képlékeny masszából. (Elõzõleg egy megfelelõ méretû - és az egyik sarkán levágott - nejlonzacskóba töltjük a burgonyamasszát.) Kb. 180 C fokos sütõben aranysárgára sütjük.

Nagyon jó köret, mert jól is néz ki. Különbözõ halból, szárnyas, marhahúsból készült mártásos ételek mellé adjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!