2024.03.29. - Auguszta

Csirkeroládok töltve

Hozzávalók: 60 dkg csirkecomb, 1 uborka, 1 szál sárgarépa, 3 db gomba, 1 dl húsleves, 2 evõkanál cukor, só, õrölt bors, 3 tojás, 2 teáskanál liszt, 3 evõkanál szójaszósz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkecombokról húzza le a bõrt, majd az ízületnél vágja ketté. Éles késsel csontozza ki, majd enyhén kiklopfolva alakítson nagyobb szeleteket belõlük. Locsolja meg kevés sóval elkevert rizsborral, és tegye félre 15 percre. Az uborkát és a répát tisztítsa meg, és vágja gyufaszálra. A gombát hasonlóan darabolja.

A húslevest keverje el a cukorral és az õrölt borssal, majd ebben fõzze puhára a zöldségféléket. Fedõ nélkül párolja, hogy elfõje a levét. Hagyja kihûlni. Utána keverje hozzá a liszttel felvert tojást, a szójaszószt, és gyenge lángon fõzze sûrûre. Ezzel a töltelékkel kenje meg a hússzeleteket, tekerje fel azokat, és kösse meg. Kevés 15 perc alatt süsse aranybarnára a tekercseket. Sütés után távolítsa el a cérnát, majd vágja két ujjnyi karikák, s úgy tálalja.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!