rss
  • Finom cukkinifõzelék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 db közepes nagyságú cukkini, 2 ek.citromlé, 1 ek. olaj, 1 ek.liszt, 1 ek. cukor, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor kaporlevél, 0,5 liter húsleves (leveskockából is lehet).

    A meghámozott cukkínit kettévágjuk,magját kikaparjuk. Hasábokra szeletelve meglocsoljuk citromlével. Az olajból és a lisztbõl zsemleszínû rántást készítünk. Beletesszük a zúzott fokhagymát, a cukkínit és az apróra vágott kapor felét. 2-3 percig pirítjuk, majdfelengedjük a hideg levessel, megszórjuk pici cukorral, és takarék lángon puhára fõzzük. Tálalás elõtt rászorjuk a maradék kaprot.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bableves káposztásan

    Bableves káposztásanA babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap egy liter vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel ízesítjük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát és 5 percig pároljuk. Amikor a bab majdnem megfőtt, hozzáadjuk a káposztát. 2 kanál forró olajon megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd meghintjük liszttel és megpirítjuk. Pirospaprikával megszórjuk és hideg vízzel felengedjük. A levest berántjuk, majd ecettel és tejföllel ízesítjük. Végül belefőzzük a karikára vágott kolbászt.

  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Isztriai sertéskaraj (isztria különlegesség, amely Ombolo, vagy Zlumbert)

    Hozzávalók: 2 kg karaj, 2 dkg fokhagyma, 3 dkg só, 10 szem egész bors, 10 babérlevél.

  • Amerikai töltött csirke

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirke. A töltelékhez: 1 szárzeller, 4 fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 25 dkg csirkemáj, só, bors, fokhagyma, zsálya, 15 szelet toast kenyér, 1 tyúkhúsleveskocka, 2 tojás.

  • Kacsás rizottó

    Hozzávalók: 25 dkg (barna) rizs, 1 egész kacsamell filé (70 dkg), 5 szál sárgarépa, 30 dkg, (mirelit) zöldborsó, 1 karalábé, 1 kisebb cukkini, 1 fej hagyma, só, rozmaring.

  • Zöldséges, sáfrányos haltál

    Hozzávalók: 2 evõkanál vaj, 1 közepes hagyma, 20 dkg sárgarépa, 2 közepes póréhagyma, 5 szál zeller, 1 kiskanál sáfrány, 2 dl száraz fehérbor, 7 dl hal-alaplé, só, õrölt fehérbors, fél citrom leve, 60 dkg tengeri halfilé, 15 dkg garnéla.

  • Vörösboros eperleves

    Hozzávalók: 1 narancs, 15 dkg porcukor, 1 rúd vanília, 60 dkg eper, 2 szegfûszeg, 2,5 dl édes vörösbor;

  • Almás krémes

    Hozzávalók, a tésztához: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 csomag sütõpor, 2 vaníliás cukor, 3-4 evõkanál tejföl.

  • Juhász zsemle

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz;

  • Grape fruit saláta

    Hozzávalók: 2 kisebb grape fruit, 2 alma, 20 dkg párizsi, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, 3 evõkanál olaj, bors, só, késhegynyi cukor.

  • Paradicsommal rakott padlizsán

    Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 3 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 3 db tojás, 4 db közepes burgonya, 2 pohár tejföl, csipetnyi morzsolt majoránna, csipetnyi õrölt bors, 1 evõkanál vaj, és ízlés szerint só;

  • Mititei

    Hozzávalók: 500 g marhahús, 2-3 ek húsleves, 8-10 szem bors, 1/2 fej fokhagyma, 1/2 kk kömény, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Kapros tökpüréleves

    Hozzávalók: 1 kisebb friss vagy 1 csomag mirelit tök, 1 csokor kapor, 1 db sárgarépa, 1 pohár tejföl, 1 teáskanál só, 2 evõkanál liszt, késhegynyi vaj, 3 szelet kenyér vagy 3 zsemle felkockázva, vegeta;

  • Ecetes szilva

    A teljesen hibátlan, kemény szilvákat megmossuk, és (elõzöleg kifõzött) üvegekbe rakjuk.

  • Csokoládés eper-parfé

    Hozzávalók: 25 dkg csokoládéfagylalt, 25 dkg csokoládé tejszínkrém, 23 dkg eperfagylalt, 23 dkg eper tejszínkrém, 5 dkg gyümölcsdísz.

  • Tonhalas pillangótészta (Farfalle al tonno)

    Hozzávalók: fél kiló pillangótészta (farfalle), 6 articsókaszív (konzerv), 3 dkg kapribogyó, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg tonhalkonzerv, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl húsleves, 5 ek olaj, só, bors.

  • Köleskásás hurka

    Hozzávalók: 60 dkg köleskása, 80 dkg véres, zsíros hús, 1 liter disznóvér, 2 dkg törött bors, késhegynyi köménymag õrlemény, 1 dkg szegfûbors õrlemény, kevés majoránna, só;

  • Sajtos zöldségremegõs

    Hozzávalók: 15 dkg zöldbab, 15 dkg zöldborsó, 3 szál sárgarépa, 10 dkg morzsolt kukorica, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 2 dl tejszín, 2 tojás, 2 dkg vaj, só õrölt bors.

  • Darálós, vagy gépi-keksz

    Hozzávalók: 70 dkg liszt, 25 dkg RÁMA margarin, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1 cs sütõpor, 2 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 3-4 ek kókuszreszelék, 1 púpos ek kakaó.

  • Narancsfánk

    Hozzávalók: 3 db kisebb narancs, 1 db egész tojás, 2 evõkanál narancsszörp, 1 mokkáskanál reszelt narancshéj, 3-4 evõkanál finomliszt, csipetnyi só, 1 evõkanál porcukor;