rss
  • Kölesfelfújt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 3 pohár fõtt köles, 2 pohár reszelt sárgarépa, 3 pohár reszelt alma, 1 tk fahéj, 2 db tojásfehérje, fél marék darált dió, fél marék mazsola.

    A kölest jól szétfõzzük a hozzáadott fahéjjal, majd a hozzávalókkal elegyítjük. Végül kettõ tojás fehérjét habbá verünk és beleforgatjuk a masszába.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tésztasaláta

    Hozzávalók: tészta, paradicsom, paprika, uborka, füstölt tarja, majonéz.

  • Tejfölös lecsó

    Hozzávalók:
    5-6 nagyobb zöldpaprika, 1 jó nagy fej vöröshagyma, 4-5 dkg zsír vagy 4 evõkanál olaj, 1 bõ teáskanál pirospaprika / édes /, 2 paradicsom, 1 teáskanál liszt, 1 dl tejföl, só ízlés szerint.

  • Jókai bableves

    Hozzávalók: 18 dkg szárazbab, 1 fõtt füstölt csülök, 10 dkg sárgarépa, 8 dkg petrezselyemgyökér, babérlevél, fokhagyma, 15 dkg zöldpaprika, 7 dkg paradicsom, 30 dkg füstölt kolbász, 2+4 dkg zsír, 3 dkg liszt, 3 dkg hagyma, 5 g fûszerpaprika, petrezselyemzöld, 1,5 l tejföl, 3 dkg liszt, csipetke.

  • Almás vöröskáposzta

    Hozzávalók: 40 dkg vöröskáposzta, 10 dkg hámozott alma, 5 dkg hagyma, 2 szem szegfûszeg, 1 babérlevél, 2 dkg zsír, 1 dl húsleves, 1 ek ecet, cukor, só, bors.

  • Szarvasgombás álom

    Hozzávalók: 1 fekete szarvasgomba, 1 fehér szarvasgomba, 5 dl armagnac, 400 g tészta, vaj, 2 ek. tejszín, 5 dkg reszelt parmezán, só és bors.

  • Kukorica leves

    Kukorica levesA vajat hevítsük fel az olajjal. Szedjük rá a karikázott pórét, és a kb. másfélszer másfél centis kockára vágott burgonyákat. Enyhén sózzuk, majd legalább 8-10 percig dinszteljük. Ezt követően öntsük fel az alaplével, és pároljuk puhára a zöldségeket. A főzés utolsó fázisában adjuk hozzá a lecsepegtetett kukoricát, és a tejet. 5 percig forraljuk. 2 merőkanálnyi levest pépesítsünk le, majd öntsük vissza a levesbe. Frissen reszelt szerecsendióval ízesítsük. Az elkészített levest pirítós kockával díszíthetjük, de csak közvetlen tálalás előtt, mert szétmállik benne a pirítós.

  • Medvehagymás pogácsa

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 25 dkg vaj
    - 1 dl tejföl
    - kb. 30-40 levél medvehagyma
    - 2 tojás sárgája
    - 1 dl tej
    - 1 evõkanál cukor
    - 1 erõsen csapott evõkanál só
    - 5 dkg élesztõ
    - 10 dkg reszelt sajt
    - 1 tojás villával fölverve a pogácsák lekenéséhez

  • Sajtleves csiperkegombával

    Hozzávalók: 20 dkg natúr tömlõs sajt, 10 dkg csiperke (champion) gomba, 1 csomó tavaszi hagyma, 1 evõkanál friss bazsalikom, 5 dl húsleves (kockából), 2 dl tejszín, 2 evõkanál liszt, 2 dkg margarin, õrölt fehérbors, só.

  • Forró csokoládé

    A csokit apró darabokra törjük, majd a tejjel és a fahéjjal egy lábasban tûzre tesszük. Addig melegítjük, míg a csokoládé megolvad. Ekkor félrehúzzuk, és a felvert tojást beleöntjük. Ezután lassan kevergetve felforraljuk, majd elõmelegített poharakba vagy csészékbe öntjük, a tetejét csokoládéporral meghintjük.

  • Cukkínisaláta

    A nagy uborkához hasonló, sötétzöld cukkínit meghámozunk, hosszában kettévágjuk és magos részét kikaparjuk.

  • Juhtúróval töltött gomba

    Hozzávalók :

    6-8 db nagyobb gomba, 15 dkg juhtúró, 3 ek. kanál tejföl, 1 szál újhagyma, 3-4 szelet baconszalonna, kakukkfû, só, bors

  • Fokhagyma-mártás

    Minden személyre egy kávés-kanál zsirt és ugyan annyi lisztet tegyünk lábasba forrni.

  • Erõleves halgombócokkal

    Hozzávalók: erõleves, néhány tengeri halfilé, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt.

  • Csehpimasz

    28 deka liszthez veszünk 3-4 tojást, 6 fillérért élesztõt, melyet tejben egy kis cukorral feloldunk és kissé kelni hagyjuk.

  • Sárgabarack-sárgadinnye dzsem

    Hozzávalók: 1 kg sárgabarack, 20 dkg sárgadinnye, 40 dkg méz, 1 kg zselécukor, néhány levél citromfû.

  • Céklás fasírt

    Hozzávalók: 0,5 kg darált hús, 20 dkg cékla, 1 tojás, 5-8 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Tejfölös bolognai tészta

    Tejfölös bolognai tésztaA penne tésztát sós olajos vízben kifőzzük. A hagymát apróra vágjuk, az olajat felhevítjük és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Az olajon megfonnyasztott hagymához hozzáadjuk a húst, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. Ezután 2,5 dl hideg vizet adunk hozzá, elkeverjük benne a bolognai alapot, folyamatosan kevergetve felforraljuk. Kb. 5 perc alatt kis lángon készre főzzük. Hozzáadjuk a lecsepegtetett főtt tésztát. Kivajazott jénaiba simítjuk, és felöntjük a tejfölös-sajtos-tojásos keverékkel. Előmelegített sütőben készre sütjük.

  • Tárkonyos raguleves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg csirkemell
    - 20 dkg vöröshagyma
    - 15 dkg zöldborsó
    - 10 dkg sárgarépa
    - 10 dkg gomba
    - 3,5 dl tejszín
    - 1 db húsleveskocka
    - 1 teáskanál citromlé
    - tárkony
    - só
    - bors
    - olaj

  • Rakott zöldbab sajttal

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 2 pár debreceni, 4 tojás, 2 dl tejföl, 15 dkg sajt, 5 dkg vaj, só, ételízesítõ.

  • Juhsajt szezámos panírban

    Hozzávalók: fél kg Feta sajt, 2 tojás, 1 dl tejszín, negyed kg panírliszt, 8 dkg szezámmag, só, bors, paprika, szerecsendió, olaj.