rss
  • Bakonyi pulykaleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg pulykamell filé, 1 fej vöröshagyma, fél dl olaj, 5 dkg angolszalonna, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg gyökér, 10 dkg gomba, 1 db paradicsom, 1 db TV paprika, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csipet só, 1 ek liszt, 1 csipet fehérbors, 1 db csemegepaprika.

    Az agolszalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és a finomra vágott vöröshagymát. Ezt megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott pulykamellet, sárgarépát, gyökeret és a többi zöldséget.

    Sóval, fehér borssal ízesítjük, és puhára pároljuk. A tejfölt és a tejszínt elkeverjük 1 evõkanál liszttel és a levest behabarjuk. Néhány percig forraljuk, tetejét apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • St-Galleni csirkemáj

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, 25 dkg bacon, 1 mk õrölt bors, 1 kk majoranna.

  • Karfiolos sajtos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 2 személynek:
    - 1 kisebb karfiol
    - 15 dkg spagetti tészta
    - 3 dkg vaj
    - 1 evõkanál liszt
    - 2-2,5 dl tej
    - 15 dkg sajt
    - só
    - õrölt bors
    - szerecsendió
    - 1 teáskanál õrölt mustármag
    - 1 teáskanál ételízesítõ

  • Homokgofri

    Hozzávalók: 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 3 tojás, 1 tk fahéj, 1 ek rum, 1/2 tk sütõpor, zsír, porcukor.

  • Sütõtök krémleves zöldségekkel

    Hozzávalók:

    - 2 közepes méretû sütõtök
    - 200 ml almabor
    - 2 nagy vöröshagyma, apróra vágva
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 4 közepes sárgarépa, apróra vágva
    - 1 fehérrépa, apróra vágva
    - 2 alma, meghámozva, kimagozva, apróra vágva
    - 2 szál zeller, apróra vágva
    - 4 csésze alaplé
    - 2 csésze víz
    - 150 ml tejszín
    - 2 kiskanál só
    - 4 kiskanál apróra vágott friss zsálya
    - 1 kiskanál apróra vágott friss rozmaring
    - 1 / 4 teáskanál reszelt friss szerecsendió
    - reszelt sajt

  • Olasz gombaleves (Zuppa di funghi)

    Hozzávalók: fél kg vargánya, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.

  • Hússaláta

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertés szûzpecsenye
    - 1 db narancs leve
    - 1 db citrom leve
    - 2 ek olaj
    - 2 ek szójaszósz
    - 2 ek koriander
    - 1 ek zöldborsó
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 ek csípõs pirospaprika
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 12 db mentalevél
    - 40 dkg fejes saláta
    - 4 ek olaj
    - 4 ek balzsamecet
    - 1 ek méz
    - 1 csipet só

  • Pikáns Káposzta bajor módra

    Hozzávalók: 1 evõkanál köménymag, 1 teáskanál só, 1 vörös­hagyma, 4 evõkanál olaj, 4 evõkanál fehérbor-ecet, 1/2 teáskanál törött bors, só, 1,25 kg frissen gyalult fehér káposzta.

  • Marhapörkölt

    Hozzávalók: 60 dkg marhaszínhús, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 evõkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, só.

  • Zöldséges kofta paradicsomszósszal

    Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db fehér retek, 4 db krumpli, 1/2 fej karfiol, 10-12 paradicsom, sárgaborsóliszt, tejszín, kurkuma, asafoetida, lepkeszegmag, cukor, só.

  • Békacomb nyárson sütve

    Hozzávalók: 6 tucat friss békacomb, 4 citrom, 1 dl olaj, mustár, só, bors;

  • Whisky Sour

    Hozzávalók: 6 cl blended whisky (pl. 7 Crown), 3 cl citromlé, 1,5 cl cukorszirup (cukor és víz sziruppá keverve) egy öntet tojásfehérje.

  • Tojásrántotta túróval

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 2 dl tejföl, 8 db tojás, metélõhagyma, só, 5 cl olaj.

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Mézes fehérrépaleves

    Hozzávalók: 1 kg fehérrépa, 1 póréhagyma, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 4 evõkanál méz, 2 dl tejszín, 3 evõkanál vaj, 3 evõkanál liszt.

  • Céklasaláta majonézzel

    Hozzávalók 8 személyre: 1 kg cékla, 10 dkg majonéz, 3 evõkanál ecetes torma, 2 dl joghurt; só, õrölt bors, 4 tojás a díszítéshez

  • Tárkonyos pulykaraguleves

    Hozzávalók:

    pulykamell, fehér- és sárgarépa, só, bors, apróra vágott, friss petrezselyem, 2-3 tyúkhúsleveskocka, ételízesítõ, 1 evõkanál tárkony, 2 dl tejszín, liszt

  • Zöldséges kofta paradicsomszósszal

    Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db fehér retek, 4 db krumpli, 1/2 fej karfiol, 10-12 paradicsom, sárgaborsóliszt, tejszín, kurkuma, asafoetida, lepkeszegmag, cukor, só.

  • Sajtos körte

    Hozzávalók: 300gr sajt (trappista, ementáli,) 2 tojássárgája, só, õrölt bors,õrölt szerecsendió 8db körte ek.vaj.

  • Parmezán kosárkák

    Hozzávalók: 10 dkg reszelt parmezán.

  • Sárgarépa krémleves banánosan

    Sárgarépa krémleves banánosanA sárgarépákat alaposan megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A hagymát darabokra felvágjuk. Egy serpenyőben a hagymával együtt megpirítjuk, karamellizáljuk az olajon.Közben sózzuk, borsozzuk. Ha szépen karamellizálódott a zöldség, átszedjük egy kis lábosba, felöntjük vízzel, és körülbelül tíz percet főzzük. Ha kész van, leturmixoljuk ezt követően a banánokkal, és a kókusztejjel együtt. Csak annyi időre tesszük vissza a tűzre, hogy éppen forraljunk rajta egyet. Ha kell, utólag még sózzuk, borsozzuk.