2024.04.19. - Emma

Bakonyi pulykaleves

Hozzávalók: 20 dkg pulykamell filé, 1 fej vöröshagyma, fél dl olaj, 5 dkg angolszalonna, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg gyökér, 10 dkg gomba, 1 db paradicsom, 1 db TV paprika, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 csipet só, 1 ek liszt, 1 csipet fehérbors, 1 db csemegepaprika.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az agolszalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és a finomra vágott vöröshagymát. Ezt megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott pulykamellet, sárgarépát, gyökeret és a többi zöldséget.

Sóval, fehér borssal ízesítjük, és puhára pároljuk. A tejfölt és a tejszínt elkeverjük 1 evõkanál liszttel és a levest behabarjuk. Néhány percig forraljuk, tetejét apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!