Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 tojás, 1-2 evõkanál tejföl, só és törött fehér bors, ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, olaj a sütéshez.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A csirkecombokat a forgóknál bevágom, de nem vágom el. A fõtt sonkát és az uborkát ledarálom, vagy nagyon apróra vágom, összekeverem a tormával, a sóval, a borssal és a tejföllel. A csirkecombon a bõrt ujjal fellazítom, a sonkás masszát kézzel a comb bõre alá töltöm. A comb alsó részét sóval, borssal jól bedörzsölöm, majd lisztbe, ezután felvert tojásba, végül zsemlemorzsába mártom és bõ, forró olajban, takaréklángon pirosra sütöm. Vajas, párolt karfiollal, kelbimbóval és majonézes tormamártással kínálom vagy rizst és ecetes salátát adok mellé.
Elkészítési ideje: 40 perc.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!