2024.04.25. - Márk

Házi vermut

Hozzávalók: 1/2 liter vörösbor, 2 deciliter rum, 15 deka cukor,, szagosmüge, fehérürömfû, 3 deci víz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fél liter lcsó vörösbort összekeverjük 2 deci rummal, és ha száraz vermutot akarunk készíteni, akkor 15 deka cukorral, ha pedig édes vermutot készítünk 21 deka cukorral. A gyógynövényboltban vásárolunk szagosmügét és fehérürök-füvet. Mindegyikbõl öt ujjunkkal felcsippentett mennyiséget teszünk 3 deciliter vízbe, 5 percig lassan forraljuk, majd átszürve batisztruhán, hidegen öntjük a borhoz.

Jól összerázzuk és pár napig állni hagyjuk, hogy beérjen.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!