2024.03.19. - József, Bánk

Lecsós csirke

Hozzávalók: 1 db 80 dkg-1 kg-os csirke, 5 dkg füstölt szalonna, 5-6 dkg zsír, 8-10 dkg vöröshagyma, 3 db közepes zöldpaprika, 3 db közepes paradicsom, 1-2 dkg só, egy morzsa ételízesítõ, kávéskanál pirospaprika, kávéskanál cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zsírt megolvasztjuk, belehelyezzük a megtisztított, feldarabolt csirkét, majd fedõ alatt félpuhára pároljuk. Közben a füstölt szalonnát apró, egyenletes kockákra vágjuk, félig kiolvasztjuk, megdinszteljük benne a vöröshagymát és felhasználásával lecsót készítünk, de a paprikát nem sütjük puhára, a paradicsomot csak elõkészítjük, de nem tesszük bele.

A félig megpuhult csirkét zsírjára sütjük, pirospaprikát adunk hozzá, belekeverjük a hagymás szalonnazsíron átsütött paprikát, a paradicsomot, a csirkét, fûszerezzük sóval, cukorral, ételízesítõvel és puhára pároljuk.

Párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!