2024.03.19. - József, Bánk

Szalonnás csirkemell

Hozzávalók: 6 egész csirkemell, 12 vékony szelet császárszalonna, só, bors, enyhén csípõs pirospaprika, kevéske olívaolaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csontról kétoldalt lefejtjük a húst. Így 12 fél csirkemellet kapunk. Zsírtalanítjuk a húst. Ha a melldarabok vastagok, akkor kicsit kiklopfoljuk. Besózzuk, majd egy órát állni hagyjuk.

Utána õrölt fekete borssal és csípõs paprikával bedörzsöljük, betekerjük a húsokat a vékony szelet szalonnákba. Két-három óráig nem légmentesen lezárt edénybe újra állni hagyjuk, majd parázs felett, rostlapon lassan süssük, hogy ne csak a szalonna süljön meg, hanem a mell belseje is, és hogy a szalonna zsírja átjárja a mellett.

Sütés közben néha olíva olajjal átkenjük.

Köretnek kiválóan alkalmas a rostlapon sült, vékony szeletekre vágott zöldségek: paradicsom, paprika, padlizsán cukkini (melyeket sütés közben morzsolt bazsalikommal szórunk meg). Tálalás elõtt csípõs barbecue-szósszal kenjük be a húsokat.

Kovászos uborkát, vagy káposztasalátát kínáljunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!