rss
  • Szalonnás csirkemell

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 6 egész csirkemell, 12 vékony szelet császárszalonna, só, bors, enyhén csípõs pirospaprika, kevéske olívaolaj.

    A csontról kétoldalt lefejtjük a húst. Így 12 fél csirkemellet kapunk. Zsírtalanítjuk a húst. Ha a melldarabok vastagok, akkor kicsit kiklopfoljuk. Besózzuk, majd egy órát állni hagyjuk.

    Utána õrölt fekete borssal és csípõs paprikával bedörzsöljük, betekerjük a húsokat a vékony szelet szalonnákba. Két-három óráig nem légmentesen lezárt edénybe újra állni hagyjuk, majd parázs felett, rostlapon lassan süssük, hogy ne csak a szalonna süljön meg, hanem a mell belseje is, és hogy a szalonna zsírja átjárja a mellett.

    Sütés közben néha olíva olajjal átkenjük.

    Köretnek kiválóan alkalmas a rostlapon sült, vékony szeletekre vágott zöldségek: paradicsom, paprika, padlizsán cukkini (melyeket sütés közben morzsolt bazsalikommal szórunk meg). Tálalás elõtt csípõs barbecue-szósszal kenjük be a húsokat.

    Kovászos uborkát, vagy káposztasalátát kínáljunk hozzá.

    Jó étvágyat kívánunk!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Diós gyümölcssaláta

    Hozzávalók: 1 kimagozott szeletekre vágott õszibarack, 2 gerezdekre bontott narancs, 25 dkg kockára vágott friss ananász, 17,5 dkg mag nélküli szõlõ, 2,5 dkg brazil dió durvára darálva, 1 narancs leve.

  • Brokkolikrém

    Hozzávalók: 750 gramm fagyasztott brokkoli, 1 csomag tejszínes tubusos krémsajt, fél pohár tejföl, 1 csipet só, 1 csipet bors.

  • Macaróni leves

    Egy pár szál macarónit sós vízben puhára fõzünk, leszûrjük s apró egyforma darabkákra vágjuk.

  • Mustáros marhaszelet

    Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús, 4 evõkanál olaj, só, bors, mustár, kevés víz.

  • Macaróni leves

    Egy pár szál macarónit sós vízben puhára fõzünk, leszûrjük s apró egyforma darabkákra vágjuk.

  • Gombamártás

    Hozzávalók: 1 kg vagy 3 üveg konzerv gomba, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 1 közepes fej (vagy két feleakkora) vöröshagyma, 2-3 kanál liszt, némi olaj, só, bors, majoránna.

  • Fokhagymás pulykamell

    Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott pulykamell, 1/2 liter tej, 5 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, ízlés szerint só és õrölt fehér bors.

  • Tepsis busa

    Hozzávalók: kb. 3 kg- os busa, 0,5 kg burgonya, 3 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 dl tejföl, hal fûszerkeverék, 2 db. halászlé kocka, zöldpaprika, só, zsír.

  • Francia rakott burgonya

    Hozzávalók: 3 kg burgonya, 15 tojás, 1 liter tejföl, 25 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, só, szerecsendió, fehérbors.

  • Habos kocka

    Hozzávalók: Tészta hozzávalói: 15 dkg zsír, 15 dkg liszt, 6 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl meleg víz. Krém hozzávalói: 6 dl tej, 2 csomag tejszínes fõzõ puding, 15 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 5-6 dkg étcsokoládé, 5 dl tejszín /tartós/.

  • Krumplia tortilla

    Hozzávalók:

    1 kg burgonya, 20 dkg hagyma , apróra vágva, 5-8 db tojás, 1 dl olívaolaj, só, bors

  • Billiárd golyók recept

    Hozzávalók:
    25 dkg margarin, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg darált dió, 1 tojás, 50 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 csomag sütõpor, csipetnyi só
    Mázhoz:
    málnalekvár, birsalmalekvár, áfonyalekvár, baracklekvár

  • Ibolyavirágos túrópuding

    Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró, 1,5 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 4 zselatinlap, 2 csokor ibolya szirmai, 1 narancs reszelt héja.

  • Sütõtökleves

    Hozzávalók:

    - 1 kg sütõtök
    - 1 póréhagyma
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 1-2 kisebb krumpli
    - 2 evõkanál olaj
    - 2 dl tejszín vagy tej
    - só
    - szerecsendió
    - majoranna
    - petrezselyem

  • Sörös borda

    Hozzávalók:

    - 4 nagyobb szelet karaj
    - 3-4 vöröshagyma
    - 1 csapott kávéskanál őrölt pirospaprika
    - só
    - őrölt bors
    - 1 csapott kávéskanál őrölt őrölt kömény
    - 3 evőkanál étolaj
    - két-három evőkanál mustár
    - 5 dl sör

  • Sajtos virslifalatok

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 1 db egész tojás, 2 ek zsemlemorzsa, 1 púpozott ek liszt, 1 csapott mk törött bors, ízlés szerint só.

  • Citromos hal római tálban

    A megtisztított halat bevagdossuk, szalonnacsíkokkal tûzdeljük, fokhagymával és Adzsikával bekenjük. Az elõzõleg egy órára beáztatott és vajjal kikent tálba helyezve, meghintjük kívül-belül fûszerekkel. Száraz fehérborral locsoljuk meg.

  • Aszalt csipkebogyó

    A dércsípte, érett de még kemény csipkebogyót megtisztítjuk. Alufóliával kibélelt tepsibe téve enyhe tûzön lassú hevítéssel megszárítjuk. Amikor víztartalmát elveszítette, befejezzük az aszalást.

  • Genovai zöldségleves

    Hozzávalók: 3 fej vöröshagyma, 1 nagyobb cukkini, 2 szál sárgarépa, 25 dkg zöldbab, 3 db paradicsom, 1 dl étolaj, só, bors, 5 gerezd zúzott fokhagyma, 1 MK bazsalikom, 1 KK ételízesítõ, 1MK petrezselyem, 30 dkg rizstészta, reszelt sajt.

  • Olasz csokis süti

    Hozzávalók Piskótalap: 3 tojás, 1 ½ dl cukor, 2 evõkanál burgonya- vagy kukoricakeményítõ, 2 evõkanál finomliszt, 1 evõkanál kakaópor, 1 evõkanál instant kávégranulátum, porrá törve 1 teáskanál sütõpor.