2024.03.29. - Auguszta

Mustáros csirkeszárnyak

Hozzávalók: 8 darab csirkeszárny, a mustáros mázhoz 5 deka olvasztott vaj, vagy margarin 1 evõkanál olaj, 4 evõkanál mustár, (lehet csípõs is) 1 evõkanál barna cukor, 2 evõkanál frissen csavart citromlé, 1 teáskanál õrölt pirospaprika, 1-2 aprított zöldpaprika (elhagyható), só, frissen õrölt bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, picit sózzuk és egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk. A mustáros máz hozzávalóit összekeverjük, és kanál segítségével bekenjük a szárnyak belsõ felét.

Elõmelegített sütõben 20 percig sütjük, majd a csirkeszárnyakat megfordítjuk, a maradék mázzal bekenjük a szárnyak másik felét és további 20 percig sütjük. (Ha a máz kezdene égni a tepsiben, tegyünk hozzá 1-2 evõkanál vizet) A porosra sült szárnyakat darálatlan mákkal díszítjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!