2024.03.29. - Auguszta

Holland spagetti

Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 10 dkg reszelt edami sajt, 1 dl tejszín, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál só és ízlés szerint törött fehér bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát összetöröm és a szokásos módon, sós, forrásban lévõ vízben megfõzöm. Meleg vízzel leöblítem és melegen tartom. Közben egy edényben a nagyon finomra vágott szalonna zsírját kisütöm, a pörcöt leszûröm.

A fõtt tésztát összekeverem a szalonnazsírral, borssal és tejszínnel, majd tûzálló tálba terítem. A reszelt sajttal egyenletesen behintem a tetejét és az elõmelegített, forró sütõbe tolom. Annyi ideig sütöm, amíg a sajt nyúlósra nem olvad a tetején. Villával átkeverem, és máris tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!