rss
  • Borsos tokány

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg hagyma, 1 tk só, 1+1 tk õrölt feketebors, 3-4 ek olaj, 3 gerezd fokhagyma.

    A húst megmosom, leszárítom és tokánycsíkokra vágom. A szalonnát úgyszintén, majd az olajban kisütöm. Rádobom az apróra vágott hagymát és aranysárgára párolom.

    Megsózom és ráteszem az elsõ teáskanál borsot. Kevergetem, majd lefedem és kis lángon párolom. Mikor félpuha, beleteszem a szétnyomott fokhagymagerezdeket és a bors másik felét, majd fedõ alatt készre párolom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Narancsos kuglóf

    Hozzávalók:

    - 25 dkg margarin
    - 30 dkg liszt
    - 15 dkg cukor
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 4 egész tojás
    - csipet só
    - 1-1 kávéskanál reszelt citrom és narancshéj
    - 2 evõkanál citromlé
    - 5 evõkanál narancslé
    - 1 kk. sütõpor

  • Absinth Cocktail

    Shakerben erõsen összerázzuk, majd koktélos pohárba szûrjük, és cseresznyével, citromspirállal díszítjük.

  • Disznótoros káposztaleves

    Hozzávalók: 60 dkg sertéshús, 40 dkg savanyú káposzta, 5 dkg rizs, 1 evõkanál zsír, 2 evõkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, 2 dl tejföl.

  • Vegyes rizstál csirkével

    Hozzávalók: 5 pohár rizs, 60 dkg csirkehús, 5 dkg sonka, 5 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 paprika, 1/2 l tyúkhúsleves, 41/2 doboz konzerv borsó, só, bors, ételízesítõ.

  • Koldus kotlett

    Hozzávalók: 3 db burgonya, 1 csipet só, 1 csipet bors, 2 kk petrezselyemzöld, 3 db tojás.

  • Lasagne

    Hozzávalók: 1 csomag lasagne tészta, 1/2 kg darált hús, vagy 1 nagyobb doboz lunch-meat, 1 szem paprika, 2-3 szem paradicsom, vagy egy paradicsompüré konzerv, 2-3 db hagyma, evõkanál olaj (egészségtelen, de finom, ha sült szalonna zsírját használjuk), 1 evõkanál só, bors, 1 csipet majoránna, evõkanál gulyáskrém, 15 dkg reszelt sajt.

  • Ötperces meggyes pite

    Hozzávalók: 2 tojás, 25 dkg liszt, 2,5 dl tej, 1cs. sütõpor, 20 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 10 dkg margarin, csipet só, 40 dkg meggy.

  • Sajtos brokkoli

    Hozzávalók:

    1 kg brokkoli, 15 dkg reszelt ementáli sajt, 2 dl tejföl, 2 tojás, 2-2 evõkanál finomliszt és olaj, 1 evõkanál Delikát

  • Szárnyasmáj palacsintatésztában

    Hozzávalók: 3 dl palacsintatészta (sós), 25 dkg szárnyasmáj.

  • Mézes, sajtos ham and eggs

    Hozzávalók: hagyma, paradicsom, bacon szalonna, tojás, sajt, méz.

  • Provanszi mártás

    Hozzávalók: 4 paradicsom, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 EK olaj, 1 EK ketchup, 1 TK kakukkfû, 1 TK rozmaring, 1/2 TK só, frissen õrölt fehérbors.

  • Kakashús krokett

    Hozzávalók: 40 dkg levesben fõtt, kicsontozott kakashús, 2 db egész tojás, 5 dkg vaj, 4 dl tej, 2 púpozott evõkanál liszt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, késhegynyi õrölt szegfûszeg, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt;

  • Karalábé leves

    Karalábé levesA zsenge karalábét megpucoljuk, feldaraboljuk, és kevés olajon megpároljuk, meghintjük liszttel és tovább pirítjuk. Majd vízzel felöntjük, a húsleveskockát hozzáadjuk, az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet is, sózzuk, felfőzzük körülbelül 20 percig. Elkészítjük közben a csipetkét egy darab tojással, sóval, liszttel kemény tésztát gyúrunk, majd a fővő levesbe lisztes kézzel kicsi darabokat csipkedünk. Ezzel is főzzük még 10 percet, hogy a tészta jól átfőjön. De főzhetünk bele rizst vagy másfajta galuskát. Tejföllel ízesítve tálaljuk.

  • Meggyes lepény

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 3 dl tejföl, 1 citrom, 5 g só, 10 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 2 dkg élesztõ, 1 tojás.

  • Szûzszeletkék nyárson sütve

    Hozzávalók: 40 dkg sertés szûzpecsenye, 16 dkg kövér szalonna, 8 csemegehagyma, 2 nagy zöldpaprika, 1 mk õrölt borsikafû, 1 mk õrölt kakukkfû, 2 ek olaj, só.

  • Gombás fogasszelet

    Hozzávalók: 70 dkg fogasfilé, 30 dkg gomba, 20 dkg zsír, 3 dkg liszt, 2 dkg só, 5 g õrölt bors, 1 cs petrezselyemzöld, 1,5 dl tejszín.

  • Paradicsomleves

    Egy liter, szitán áttört paradicsomléhez mindig vehetünk félliter vizet, de a vizbe elõbb fõzzünk mindenféle zöldséget; akár télben akár nyárban, mert ha paradicsommal együtt tesszük a tüzre a zöldséget, ez soha sem fõ meg kellõ idõre, sõt teljesen kemény marad és izét sem adja ki.

  • Csõben sült karfiol

    Hozzávalók: 30 dkg karfiol, 30 dkg brokkoli, 15 dkg paradicsom, 15 dkg mozzarella, 5-6 gerezd fokhagyma, só, citromlé, vaj.

  • Pizzás csiga

    Hozzávalók: 2.8 dkg élesztõ, 50 dkg liszt, 1 púpos evõkanál tejföl, 1 evõ.kanál olaj, 2,4 dl víz, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor.

  • Kapros sajtkrém

    Hozzávalók: 20 dkg házisajt, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek apróra vágott friss kapor, 1 tk só.