2024.04.19. - Emma

Sült barátfüle

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 tojássárga, 1 evõkanál cukor, 1-2 evõkanál tejföl, 3-4 evõkanálnyi kemény meggydzsem, csipetnyi só, a tetejére vaníliás porcukor;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A lisztet, a tojássárgát, a cukrot és a sót annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jó rugalmas tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és egyforma kis négyszögekre vágjuk. Mindegyik tésztalap közepére egy kevés meggydzsemet rakunk, majd átlósan összehajtva, a széleit körben jól lenyomkodjuk, hogy a tészta sülés közben ne nyílhasson szét. 180 fokra felhevített olajba tesszük, és 4-5 perc alatt pirosra sütjük. Papírtörülközõre rakjuk, hogy az a fölösleges olajat felszívhassa. Vaníliás porcukorral meghintve tesszük az asztalra. Egyszerûen készíthetõ és olcsó.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!