2024.04.18. - Andrea, Ilma

Meggyes piskóta halom

Hozzávalók: 25 dkg száraz babapiskóta, 1 egész tojás, 1,5-2 dl tej, 3-4 evõkanál meggydzsem, 1 evõkanál sherry brandy, 1 mokkáskanál sütõpor, 2 evõkanál vaj, csipetnyi só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A babapiskótát lereszeljük. A tojást habosra verjük, majd összekeverjük a megolvasztott, de már nem meleg vajjal. Hozzáadjuk a sherry brandyt, a sót és a meggydzsemet. Alaposan összekeverjük, ezután beletesszük a darált piskótát, a sütõport, és 1,5 dl tejet. Tovább keverjük, és ha már egynemû, 15 percre félretesszük pihenni. Formázható, de nem nagyon kemény masszának kell lennie. Ha túl kemény, még kevés tejet keverünk bele. Nedves kézzel diónyi gombócokat gömbölyítünk belõle, és a 180 fokra forrósított olajba kis részletekben (mert sülés közben nagyra nõ) beletesszük. A megsült gombócokat kiszedjük az olajból, lecsöpögtetjük, majd itatóspapírra vagy papírtörülközõre tesszük, leitatjuk, és vaníliamártással vagy borsodóval tálaljuk. Hidegen is jó. Egyszerû és olcsó édesség.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!