rss
  • Ananászfánk

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 2,5 dl tej, 2 db egész tojás, másfél dkg élesztõ, 2 evõkanál porcukor, 1 evõkanál rum, csipetnyi só, 10-12 karika ananászbefõtt, 1 dl ananászdzsem (vagy eperdzsem);

    loading...

    Elkészítése:

    A felvert tojásokat simára keverjük a szétmorzsolt élesztõvel, majd hozzáadjuk a porcukrot, a rumot, a tejet és a lisztet. Kevés sóval ízesítjük és 2 órán keresztül hagyjuk állni. Közben a dzsemet 3 evõkanál ananászlével simára keverjük. A lecsöpögtetett és megtörölgetett ananászkarikákat elõször lisztbe mártjuk, majd az élesztõs tésztában megforgatjuk, és 2-3 percre a 180 fokra felforrósított olajba tesszük. Egyszerre csak keveset süssünk, mert sülés közben ugyancsak megnövekszik a fánkok térfogata! A megsült gyümölcsös fánkokat papírtörülközõre vagy szalvétára rakjuk, hogy az a fölösleges olajat beszívja. A kész fánkokat ananászlével hígított dzsemmel tálaljuk. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tengeri lazac csõben sült paradicsommal

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 4 szelet parasztsonka, 6 közepes paradicsom, 20 dkg hosszúszemû rizs, 10 dkg reszelt sajt, 0,5 dl tejszín, 1 evõkanál liszt , 4 evõkanál vaj, 2 evõkanál olívaolaj, 0,5 dl zöldségleves (kockából), 1 evõkanál citromlé, babérlevél, só.

  • Almás sajtsaláta

    A megtisztított almát vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével. A sajtot fél centi vastag csíkokra szeljük, az almával valamint a kefirrel higított, finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük. Néhány órára hûtõszekrénybe tesszük.

  • Gyümölcsös túrós lepény

    Hozzávalók:

    a tésztához: 25 dkg finomliszt, 12 dkg Rama kockamargarin, 1 dl tejföl, 1 evokanál porcukor, 1 nagy (vagy 2 kicsi) tojás, 1 teáskanál sütopor, 1 mokkáskanál só, a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1 dl tejföl, 10-15 dkg porcukor, 40 dkg bármilyen fajta tisztított, kemény gyümölcs (alma, szilva, körte), 1 zacskó vaníliás cukor, 1 mokkáskanál só

  • Tûzdelt szûzpecsenye

    Hozzávalók: 1 db szûzpecsenye, 4-5 db puha aszalt szilva, só.

  • Almás fahéjas muffin

    Hozzávalók: ½ bögre zabkorpa, 1 bögre teljes kiõrlésû liszt, ¼ bögre õrölt lenmag, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1½ teáskanál sütõpor, 1 teáskanál õrölt fahéj, 1 teáskanál szerecsendió, 1 tojás, 4 evõkanál olívaolaj, 1½ alma lereszelve, 3 evõkanál barna cukor, 3 evõkanál durvára vágott dió, zabpehely a szóráshoz.

  • Virslis muffin

    Hozzávalók:

    2 dl joghurt, 1/2 dl olaj, 2 tojás, 1 teáskanál só, 10 dkg reszelt füstöltsajt, 1 kis fej hagyma apróra vágva, 2 evõkanál póréhagyma zöldje apróra vágva, 20 dkg liszt, 2 kávéskanál sütõpor, 1 pár hosszúkás virsli

  • Gombás szendvics

    A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, vajon megpároljuk, megsózzuk, enyhén megborsozzuk, majd mindkét felén vajban világosra pirított vékony kenyérszeletekre rakjuk.

  • Dorozsmai ponty

    Hozzávalók: 1 kg halszelet, 2 fej vöröshagyma, 3 dl tejföl, 15 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, só, liszt.

  • Olasz sonkás falatkák (Tartine al prosciutto)

    Hozzávalók: fehérkenyér, hajszálvékony szeletekre vágott olasz füstölt sonka, mentalevelek, vaj, õrölt feketebors, fekete olajbogyó, paradicsomszelet.

  • Kukoricafőzelék

    KukoricafőzelékA konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk, erős lángon zsírjára sütjük. A liszttel meghintjük, és annyi tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen. Sóval meg őrölt fehér borssal ízesítjük, és tejszínnel gazdagítva tálaljuk. (A tálon meghinthetjük finomra vágott petrezselyemmel is a tetejét.) Ha mirelit kukoricát veszünk hozzá, a vajban felolvasztott kukoricát zsírjára sütjük, liszttel meghintjük, és ugyanúgy járunk el vele a továbbiakban, mint a konzervkukoricával. Ha úgy kívánjuk, lehet bele tenni egy kevéske apró kockára vágott paprikát is.

  • Almás puding

    Hozzávalók: 30 deka lisztet 13 deka zsírral vagy 17 deka vajjal, 7 deka porcukorral kevert fél csomag vaníliás cukorral és 1-2 evõkanál tejföllel gyúrótáblán eldolgozunk. Legvégül kevés liszttel kevert fél csomag sütõport gyúrunk hozzá.

  • Gyömbéres falatok

    Hozzávalók:

    - 22.5 dkg cukor
    - 12.5 dkg sütõmargarin
    - 1 evõkanál méz
    - 1 db tojás
    - 30 dkg sütõporos liszt
    - 1 kiskanál szódabikarbóna
    - 3 kiskanál õrölt gyömbér
    - 0.5 kiskanál õrölt szegfûszeg

  • Sajt házilag

    1 liter tejbe belemorzsolunk 50 dkg tehéntúrót és felforraljuk. Ha a tej felforrt, tésztaszûrõn keresztül átengedjük.

  • Nugátfagylalt

    Hozzávalók: 3/4 l tej, 1 csésze cukor, 5 tojás, 1 tk só, fél-fél csésze csokireszelék, pisztácia, mogyoró, dió és mandula, 1,5 csésze tejszín, kis keserûmandula aroma, 1 ek vaniliáscukor.

  • Meggyes borpuncs

    Hozzávalók: 2 l édes vörösbor, 1 ü cukrozott-magozott meggybefõtt, 10 dkg mazsola, 1 deci rum, Ízesítéshez, ízlés szerint; cukor vagy édesítõ, fahéj, szegfûszeg.

  • Banán nyalóka - egyszerû desszert gyerekeknek

    Hozzávalók:

    banán, méz, csoki vagy csokidara, fa nyárs vagy hurkapálca

  • Antiociai muszaka

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg vöröshagyma, 40 dkg, cukkíni, 30 dkg paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, késhegynyi õrölt szegfûbors, 5 ek. vaj, 60 dkg birkahús, bors, szerecsendió, cayennei bors, 2-3 csípõs zöldpaprika.

  • Töltött csirkecombok

    Töltött csirkecombokA csirkecombokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a szárnyas fűszerkeverékkel minden oldalát bedörzsöljük. Pár órára a hűtőbe tesszük, de jobb, ha egy éjszakára, hogy jól átjárja a fűszer a húst. A töltelékhez a csirkemájat tisztítás után késsel elkaparjuk, a zsemléket a tejben beáztatjuk, a fokhagymát szétzúzzuk. Egy tálban összekeverjük a májat, a kifacsart zsemléket, a nyers tojást, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majorannával, petrezselyemmel ízesítjük, ha kell kis zsemlemorzsát adhatunk hozzá. A két főtt tojást, tojásszeletelőn felszeljük, és beleforgatjuk a töltelékbe.

  • Pár perces zabpelyhes

    Hozzávalók:

    - 4 ek liszt
    - 3 ek zabpehely
    - 1 ek cukrozatlan kakaópor
    - fél tasak vaníliás cukor
    - 4 dkg étcsokoládé nagyobb darabokra tördelve
    - 4 ek tej
    - 3 ek olaj
    - fél kk sütõpor
    - 1 db tojás

  • Szerelmeslevél

    Hozzávalók: (20 db süteményhez) 1,6 kg vajastészta (mélyhûtve is kapható). Töltelékhez: 5 db tojásnak fehérje 20 dkg cukor, 10 dkg finomra õrölt dió, 15 dkg durvára vagdalt dió evõkanál méz, 1 teáskanál õrölt fahéj. Kenéshez, illesztéshez: 5 tojássárgája, 10 dkg cukor,
    1 evõkanál napraforgóolaj, 5 dkg porcakor (a szóráshoz).

loading...