2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Ananászfánk

Hozzávalók: 15 dkg finomliszt, 2,5 dl tej, 2 db egész tojás, másfél dkg élesztõ, 2 evõkanál porcukor, 1 evõkanál rum, csipetnyi só, 10-12 karika ananászbefõtt, 1 dl ananászdzsem (vagy eperdzsem);
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A felvert tojásokat simára keverjük a szétmorzsolt élesztõvel, majd hozzáadjuk a porcukrot, a rumot, a tejet és a lisztet. Kevés sóval ízesítjük és 2 órán keresztül hagyjuk állni. Közben a dzsemet 3 evõkanál ananászlével simára keverjük. A lecsöpögtetett és megtörölgetett ananászkarikákat elõször lisztbe mártjuk, majd az élesztõs tésztában megforgatjuk, és 2-3 percre a 180 fokra felforrósított olajba tesszük. Egyszerre csak keveset süssünk, mert sülés közben ugyancsak megnövekszik a fánkok térfogata! A megsült gyümölcsös fánkokat papírtörülközõre vagy szalvétára rakjuk, hogy az a fölösleges olajat beszívja. A kész fánkokat ananászlével hígított dzsemmel tálaljuk. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!