rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Mazsolás fánk

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 2 db egész tojás, 2-3 evõkanálnyi tejföl, 8 dkg mazsola, 1 evõkanál rum, 1 dkg vaj vagy margarin, csipetnyi só, a tetejére vaníliás porcukor;

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítése:

    A lisztet összegyúrjuk a tojásokkal, a rummal, a tejföllel, a vajjal, a cukorral és a sóval. Rugalmas, jól nyújtható tésztának kell lennie. Az egy órán keresztül pihentetett tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra kinyújtjuk, majd nagy fánkszaggatóval vagy egy vizespohárral kiszaggatjuk. Egy tésztakorongra rászórunk néhány szem leszárazott és megmosott mazsolát, ezután ráborítunk egy másikat, és körben a szélét jól összenyomjuk. 170 fokra forrósított olajba téve 2-3 perc alatt megsütjük. Még melegen rászórjuk a vaníliás cukrot. Egyszerûen készíthetõ.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Narancsos-csokoládés tofu fagylalt

    Hozzávalók: 120 g csokoládé, 400 g tofu, 200 g narancs, 40 g méz.

  • Tormás almakockák

    Hozzávalók: 5 dkg friss torma, 3 friss alma, evõkanál citromlé, evõkanál olaj, evõkanál méz, só.

  • Rántott harcsaszelet

    Hozzávalók: 1 kg harcsa (tisztított), liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Eperleves

    Hozzávalók: 4 személyre: 600 g eper, 600 ml ribizlilé (piros) 1 db limett, 2 ek. porcukor, tálaláshoz tejszinhab.

  • Paradicsom csatni

    Hozzávalók:

    1 kg paradicsom, 1 teáskanál vöröscsili por (õrölt erõs paprika), 1 evõkanál friss gyömbér vagy reszelt száraz gyömbér, 2 fokhagymagerezd, 4 evõkanál mazsola, 2 teáskanál só, 1 hagyma, 1 púpozott csésze cukor, 1 teáskanál összetört nagy kardamom, 1 csésze házi ecet, 1 evõkanál hámozott mandula

  • Sajtos-sonkás csiga

    Sajtos-sonkás csigaA krumplit enyhén sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le, krumplinyomón nyomjuk át és hűtsük ki teljesen. Az olajat, az egész tojást, és a tejet keverjük össze, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. Ezután kanalazzuk rá a kihűtött, áttört krumplit, majd a sóval összekevert lisztet. Végül szórjuk rá a cukrot, és morzsoljuk rá az élesztőt, majd indítsuk el a dagasztó programot. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát. Amikor végzett a dagasztóprogram tegyük át a tésztát egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük egy órán át.

  • Hagymamártás

    Ha hat személyre akarunk mártást fõzni, vegyünk elõ egy kis kanál fagyos zsirt, tegyük azt lábasba forrni; ha forr, adjunk bele egy fa kanál lisztet.

  • Mexikói csirke

    Hozzávalók: 1 db csirke kb. 1200 g, 50 g paradicsompüré, 150 g vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 100 g zöldborsó, 10-15 szem olívabogyó, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 db babérlevél, 2 dl fehérbor, só.

  • Fogasszelet túrótésztával

    Hozzávalók: 70 dkg fogasfilé, 30 dkg gomba, 20 dkg zsír, 30 dkg liszt, 2 dkg só, 5 g õrölt bors, 1 csomó petrezselyemzöld, 1,5 dl tejszín.

    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg túró, 30 dkg vaj, 15 dkg liszt, 1 db tojás, 1 dkg só.

  • Szilveszteri lencsesaláta

    Elkészítés: A lencsét sózott, babérlevéllel ízesített vízben puhára fõzzük, leszûrjük, és elkeverjük a citromlével és az olajjal. Kissé megborsozzuk, és így hagyjuk kihûlni. A sárgarépát és a hagymát karikára vágjuk, kevés olajon megpároljuk. Amikor kihûlt, a kukoricával együtt a lencséhez keverjük. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalás elõtt tojáskarikákkal, petrezselyemzölddel díszítjük.

  • Spanyol burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 húsleveskocka, 30 dkg zöldpaprika, sö,1 csokor metélõhagyma (snidling).

  • Almás csirke (cseréptálban)

    Az étel elkészítésének titka a római cseréptál, elterjedtebb nevén pataki tál. A legjobb tálakat még ma is Sárospatakon készítik, ügyeljünk rá, hogy ha lehet, máz nélküli tálat vegyünk (ha még esetleg nincs). Ez ugyan több gondoskodást igényel, mint a mázas nehezebb elmosni, az étel azonban puhább lesz benne, mert sütés közben a tál pórusaiból kiáramló gõz nem hagyja az ételt kiszáradni. A munkát azzal kezdjük, hogy a tálat 10-15 percig langyos vízbe áztatjuk. Ügyeljünk rá, hogy a tál minden porcikája víz alatt legyen.

  • Penne brokkolival

    Fél kiló penne (tolltészta), fél kiló brokkoli, 1 pohár tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, só, reszelt sajt, 2 leveskocka, olaj.

  • Almás-mazsolás rizs

    Hozzávalók: 3 ek vaj, 1 csésze hosszú szemû rizs (tipp: a basmati rizs, ha nem is kapható mindenütt, nagyon illik ehhez!), 0,5 csésze finomra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma, reszelt, 1 kisebb savanykásabb alma, hámozva, magozva, 0,5 csésze aranyszínû mazsola, 1,5 csésze csirke alaplé (lehet leveskockából is).

  • Habos fagylaltkávé

    Hozzávalók: 2 gombóc kávéfagyi, 1 mk Nescafé, 1 mk õrölt kávé, a díszítéshez tejszínhab, Nescafé.

  • Sajtos-gombás makaróni dagadóban

    Hozzávalók: 80 dkg sertésdagadó, fél csomag makaróni, 10 dkg gomba, 1 csokor zöldpetrezselyem, 15 dkg parmezán sajt, bors, só õrölt kakukkfû.

  • Szarvasgombás fettucine

    Hozzávalók: negyed kg szalagtészta, 6 dkg szarvasgomba, 1 gerezd fokhagyma, 6 ek finom extra szûz olivaolaj, só.

  • Virslisaláta

    Hozzávalók:

    4 pár virsli, 5 tojás, 4 dl tejföl, 1 ek mustár, 1 nagy tubus majonéz, fehér bors, 1 nagy fej hagyma

  • Paradicsomleves tejszínesen

    Paradicsomleves tejszínesenA paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk a héját. Kevés olajon 1 gerezd aprított fokhagymát megdinsztelünk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Megsózzuk, megfűszerezzük, felöntjük alaplével, amennyi ellepi. Megfőzzük. Kivesszük az 1/3-át a paradicsom daraboknak, a többit botmixerrel pürésítjük. Felöntjük paradicsompürével, utánafűszerezzük, és tovább főzzük. A végén egy kis tejszínnel meglocsoljuk, elkeverjük benne. Közben a darálthúst, egy gerezd fokhagymával, 1 tojással, zsemlével, fűszerekkel aprítógépben összedolgozzuk.

  • Káposztasaláta vörös káposztából

    Hozzávalók: 50 dkg vörös káposzta, 1 fej lilahagyma, 1 cékla, 2 sárgarépa, 1 ánizsgumó, 2 ek. felaprított petrezselyem, 7,5 dkg mazsola, 6 ek. zsíros joghurt, 1 ek. almaecet, 2 ek. édes dijoni mustár, 1 tk. méz, 1 gerezd fokhagyma, tengeri só, bors, rozskenyér.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...