2024.03.29. - Auguszta

Birsalmafánk

Hozzávalók: 2 szép birsalma (vagy birskörte), 2 db egész tojás, 2 dl kefir (vagy házi aludttej), 15-20 dkg finomliszt, 10-15 dkg porcukor, 1 csapott teáskanál sütõpor, késhegynyi õrölt zegfûszeg, csipetnyi só, a tálaláshoz birsalmabefõtt (vagy almabefõtt).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A tojásokat habosra felverjük, beleszórjuk a cukrot, a sót, a szegfûszeget és a sütõport, majd a kefirt és a lisztet is hozzáadva, jól kikeverjük. (Egészen sûrû aluskatésztának kell lennie.) Ezután a birsalmákat megmossuk, meghámozzuk, ismét megmossuk, és kicsumázva belereszeljük a tésztába. Jól összedolgozzuk, végül a 180 fokos forró olajba szaggatjuk egy kis, kerek merõkanál segítségével oly módon, hogy a merõkanalat minden egyes fánk adagolása elõtt üresen belemártjuk a forró olajba. (Így könnyen lecsúszik a tészta a kanálról.) A 4-5 perc alatt megsült fánkok jócskán megdagadva kerülnek ki az olajból, ezért egyszerre csak néhány darabot tegyünk a készülékbe. A megsült fánkokat papírtörülközõre tesszük, hogy felitassuk a lecsurgó olajat, és jéghideg birsalmabefõttet kínálunk hozzá. (Vigyázat! A tésztában lévõ cukor miatt nagyon gyorsan sül!)
Gyorsan és egyszerûen készíthetõ.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!