2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Kecskeméti ropogós barack

Hozzávalók: 50 dkg félérett sárgabarack, fél dl barackpálinka (vagy 1 teáskanál barackpálinka-aroma és víz), 1 db egész tojás, 10 dkg szójaliszt, 2 evõkanál méz, csipet só, a tálaláshoz 1 evõkanál barackpálinka és ízlés szerint sárgabarackdzsem;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A tojást habosra verjük a barackpálinkával, majd annyi szójalisztet keverünk hozzá, amitõl sûrû, de még folyékony marad a tészta. Tíz percig hagyjuk állni. Közben a gyümölcsöt megmossuk, letöröljük, és egészben (tehát a magjával együtt) kevés szójalisztben megforgatjuk és a tésztába hempergetjük. Azonnal beleengedjük a 180 fokos forró olajba, és 1-2 perc alatt piros-ropogósra megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük és tálra rakjuk. A barackpálinkával hígított sárgabarackdzsemet külön tálkában vagy mártásos csészében mellétesszük. Ki-ki belemártogatja a saját adagját. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!