2024.04.23. - Béla

Rumos-burgonyás palacsinta

Hozzávalók: 8 db elõre megsütött palacsinta, 4 evõkanál burgonyapehely, fél dl rum, 1 dl tej, 2 db egész tojás, 5 dkg mazsola, fél citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint porcukor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A burgonyapehelyre ráöntjük a tejet és a rumot, majd 5 percnyi várakozás után meglocsoljuk a citromlével és a citromhéjjal. Kevés porcukorral ízesítjük. Belekeverjük a megmosott és leszárított mazsolát. Az egészet jól összekeverjük. A megsütött palacsintákat egyenként bekenjük a rumos krémmel, és felcsavarva úgy hajtjuk be a két végüket, hogy ne nyílhassanak szét. Ezután lisztbe, felvert tojásba, valamint zsemlemorzsába mártjuk, és 180 fokos hõmérsékletû olajba téve 2-3 perc alatt pirosra sütjük. Papírtörülközõre rakjuk a palacsintákat, hogy a fölösleges olajat leitassuk. Kevés porcukorral meghintve tálaljuk. Melegen is, hidegen is egyaránt nagyon finom. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!