2024.03.29. - Auguszta

Palacsinta-titok

Hozzávalók: 8 db, a szokásos módon megsütött palacsinta, 20 dkg kimagozott meggy (vagy meggybefõtt), 1 tojássárga, 1-2 teáskanál zsemlemorzsa (vagy édes piskótamorzsa), kevés porcukor, késhegynyi törött szegfûszeg, késhegynyi õrölt fahéj, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A kimagozott meggyet apróra vágjuk és összekeverjük a tojássárgával valamint a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a fûszereket és kevés cukrot. (Ha befõttbõl készítjük, sokkal kevesebb cukorra van szükségünk). A palacsintákat egyenként megtöltjük a meggyes töltelékkel, és a két szélüket behajtva szorosan felcsavarjuk. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd óvatosan beleeresztjük a forró olajba. 2-3 perc alatt pirosra sütjük. Kevés porcukorral meghintjük, és vagy magában, vagy gesztenyemasszából készített gesztenyemártással tálaljuk. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ (palacsintasütés nélkül).
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!