2024.04.19. - Emma

Kakashús krokett

Hozzávalók: 40 dkg levesben fõtt, kicsontozott kakashús, 2 db egész tojás, 5 dkg vaj, 4 dl tej, 2 púpozott evõkanál liszt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, késhegynyi õrölt szegfûszeg, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Ráöntjük a megmelegített tejet, és simára keverve, jó sûrûre fõzzük. Ha langyosra hûlt, hozzáadjuk a felvert, nyers tojásokat, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a megtisztított és nagyon finomra metélt vöröshagymát és az összes fûszert. A kakashúst a húsdarálón kétszer is ledaráljuk, és hozzákeverjük a masszához. Alaposan összedolgozzuk, és ha kihûlt, betesszük a hûtõszekrénybe, hogy megdermedjen. Ezután nedves kézzel kis rudakat formálunk belõle, lisztben megmártjuk és a 180 fokra felmelegített olajba téve 4-6 perc alatt szép pirosra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük róla, és tetszés szerinti körettel tálaljuk. Bármilyen fõtt húst megsüthetünk ezzel a módszerrel. Kissé munkaigényes, de nagyon jó.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!