Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A vajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Ráöntjük a megmelegített tejet, és simára keverve, jó sûrûre fõzzük. Ha langyosra hûlt, hozzáadjuk a felvert, nyers tojásokat, a finomra vágott petrezselyemzöldet, a megtisztított és nagyon finomra metélt vöröshagymát és az összes fûszert. A kakashúst a húsdarálón kétszer is ledaráljuk, és hozzákeverjük a masszához. Alaposan összedolgozzuk, és ha kihûlt, betesszük a hûtõszekrénybe, hogy megdermedjen. Ezután nedves kézzel kis rudakat formálunk belõle, lisztben megmártjuk és a 180 fokra felmelegített olajba téve 4-6 perc alatt szép pirosra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük róla, és tetszés szerinti körettel tálaljuk. Bármilyen fõtt húst megsüthetünk ezzel a módszerrel. Kissé munkaigényes, de nagyon jó.