2024.04.19. - Emma

Mogyorós csirkeszárny

Hozzávalók: 8 csirkeszárny, 10 dkg darált mogyoró, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 2 tojás, 1 csapott teáskanál só, csapott mokkáskanál törött fehér bors, 3 evõkanál liszt;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A csirke szárnyakról a szárnyvégeket levágjuk (ezeket levesbe belefõzhetjük), a visszamaradó húsos részeket megsózzuk. A tojásokat habosra fölverjük, a megmaradt sót és a borsot hozzáadjuk. A reszelt sajtot és a mogyorót külön kis tálban összekeverjük. A húsdarabokat elõször a lisztbe forgatjuk, majd a tojásban megmártjuk és a sajtos mogyoróba hempergetjük. Ezután ismét tojásba mártjuk és a mogyoróba forgatjuk. A mártogatást addig ismételjük, amíg a tojás és a mogyoró el nem fogy. 180 fokra fölhevített olajban 5-7 perc alatt szép pirosra-ropogósra sütjük a szárnyakat. Egyszerre csak keveset tegyünk a frituba, nehogy összeragadjanak. A húsdarabokat lecsöpögtetjük, esetleg papírtörlõvel leitatjuk róluk a fölösleges olajat, majd meleg tálra tesszük, és tetszés szerint burgonyapürével vagy párolt vajas zöldséggel tálaljuk. Egyszerûen készíthetõ, igazán finom ételkülönlegesség.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!