rss
  • Mandulás csirke kínai módra

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 5 dkg tisztított fehér mandula, kis doboz ananászbefõtt, 10 dkg rizsliszt, 1 dl édes fehérbor, 2 tojásfehérje, 1 teáskanál cukor, csipetnyi törött fehér bors ízlés szerint;

    Elkészítése: A tojásfehérjét kicsit felverjük (nem kell kemény habbá verni) és belekeverjük a cukrot, a rizslisztet, a bort, a sót és a borsot. A kis darabokra vágott csirkét a pácba belemártva egy órán keresztül érleljük. Közben a tisztított mandulát forgácsokra aprítjuk. A pácolt, "bundás" csirkedarabokat megforgatjuk a mandulában, és a 170 fokra felhevített olajban 6-7 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A lecsöpögtetett húsdarabokat meleg tálra tesszük, köré rakjuk a levétõl leszûrt ananászbefõttet, és mandulával ízesített párolt rizzsel tálaljuk. Nagyon egyszerûen készíthetõ, különleges étel.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sárgarépás káposztasaláta

    Hozzávalók:

    - fél fej káposzta
    - 3 közepes nagyságú sárgarépa
    - 1 hagyma

    Öntet:

    - 4 ek majonéz
    - 1 mokkás kanál mustár
    - kevés cukor
    - kevés só
    - 1 kávés kanál citromlé
    - 2 kávés kanál szójaszosz

  • Dinnyés longdrink

    Hozzávalók: 1 szelet görögdinnye (kb. 4-5 evõkanálnyi tiszta gyümölcshús szükséges), 1 db õszibarack, 1 ek aperol (olasz keserû likõr), pár csepp (zöld)citromlé, 0,5 dl limonádé (vagy bátrabbaknak száraz pezsgõ).

  • Paraszt reggeli

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g krumpli, 400 g zöldbab, 8 db tojás, 1 csomo snidling, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-1 db különbözõ színü paprika, 150 g szelet fött sonka, 150 g kockázott bacon szalonna, só, bors, szerecsendió, olaj.

  • Citrom zselatin

    Hozzávalók 2 személyre: 1,5 ek. zselatin, 2 citrom reszelt héja, 1 dl forró, száraz fehérbor, 4 ek. citromlé, 2 dl forró víz, 12 dkg cukor.

  • Cukkinis rakott tészta

    Cukkinis rakott tésztaA tésztát kifőzzük, leöblítjük, félretesszük. A cukkinit vékony csíkokra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk. 5 dkg vajból, lisztből, tejből besamelt készítünk (világos vajas rántás tejjel kiforralva/, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval.) A maradék vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük az összepréselt fokhagymát. Egy-két percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a cukkinit és a kiengedett parajt. Sózzuk, borsozzuk. 8-10 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel. Ha felforr, levesszük a tűzről és belekeverjük a kifőtt tésztát, tepsibe, vagy jénaiba terítjük.

  • Paradicsomleves sajttal

    Hozzávalók: 10 dkg trapista sajt, 8 dl paradicsomlé, 2 ek. olívaolaj, 1 ek. liszt, 1 kávéskanál fûszerpaprika, só, cukor.

  • Spárgás tészta

    Hozzávalók:

    Tésztához (linguine tésztát készítünk vagy veszünk):

    - 3 tojás
    - 30 dkg tésztaliszt
    - kevés só

    Továbbá:

    - 70 dkg zöldspárga
    - 3 ek sótlan vaj
    - 2 nagy citrom frissen reszelt citromhéja és leve
    - 1 tk só
    - 1-1,5 dl tejszín
    - 1 marék bazsalikomlevél
    - 10 dkg parmezán sajt frissen reszelve

  • Pünkösdi báránycomb recept

    Hozzávalók:
    1db 2 kg-os báránycomb, 250 g füstölt szalonna, 3-4 ág rozmaring, 120 g zsír, 1 kg burgonya, 200 g vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 50 g fokhagyma, só, bors, kakukkfû (ízlés szerint);

  • Bundás banán

    A banánt 2-3 cm-es darabokra szeleteljük, kevés fahéjas porcukorral meghintjük, átforgatjuk. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a sört, az olvasztott vajat, a lisztet, egy csipet sót. Az egészet elkeverjük, konyharuhával letakarva 1 óráig állni hagyjuk, míg a tészta egy kicsit felhabzik.

  • Gombás vadnyúlszeletek

    Hozzávalók: 1,2 kg nyúlgerinc vagy -comb, 100 g füstölt szalonna, 1 dl olaj, 250 g champignon gomba, 1 csokor petrezselyem, 30 g paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl húsleves, 1 dl száraz fehérbor, néhány friss tárkonylevél vagy 1 ek szárított, só, bors.

  • Serpenyõs süllõ

    A megtisztított fogast irdaljuk be centinként egészen a gerincoszlop mélységéig és sózzuk be alaposan. Tûzzünk minden elsõ irdalásba füstölt szalonnát, és minden másodikba fokhagymát, ízlés szerinti mennyiségben.

  • Narancsos-kókuszos rizsfagylalt

    Hozzávalók: 4 dl tej, 0,5 dl rizs, 1 dl narancslé, 12-15 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evõkanál kókuszreszelék, csipetnyi só;

  • Bécsi karikafánk

    Hozzávalók: 45 dkg liszt, 1 teáskanál cukor, 15 g élesztõ, 0,25 l tej, 1 teáskanál só, 50 g vaj, vagy margarin, 1 tojás;

  • Körözött 1.

    Hozzávalók: egy doboz túró (25 dekás), egy doboz tejföl, egy fej hagyma (nagyon felaprítva),
    fûszerpaprika (ízlés szerint csemege vagy csípõs, szerintem vegyesen az igazi), só (ízlés szerint).

  • Francia karalábé

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Majorannás aprópecsenye

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 60 deka marhapacsni ( marhafartõ) majoránna, 1 deci tejfel, kis kanál liszt, só.

  • Borsos tokány

    Hozzávalók: 60 deka sovány marhahús, 5 deka füstölt szalonna, 1 nagyobb fej vöröshagyma, paradicsom, zöldpaprika,, késhegynyi törött bors,só.

  • Majonézes céklasaláta

    15 dg tisztára mosott céklát hámozzunk meg, és sajtreszelõn reszeljük le. Ezután mossunk meg 15 dg jonatánalmát, és kettévágva távolítsuk el a magházát, majd káposztareszelõn héjastól reszeljük le. Végül az egészet keverjük össze fél adag tartármártással.

  • Cukkini leves

    Cukkini levesAz olajat feltesszük melegedni, majd bele rakjuk az apróra felvágott vöröshagymát. Folyamatos kevergetés mellett üvegesre pároljuk, a sárgarépát és a cukkinit apró kockákra vágjuk. A hagymához hozzáadunk fél deci alaplevet, majd amikor jól megpárolódik hozzáadjuk a többi alaplevet, a kakukk füvet és a bazsalikomot, sót és őrölt borsot. Amikor megpuhult a sárgarépa és a cukkini akkor az egészet összemixelem. A végén hozzáadjuk a főző tejszínt, egy keveset még forr és már lehet is tálalni. Pirított kenyér kockákkal tálaljuk.

  • Karaláb, vagy kelrépa töltve

    A nem túl nagy és még fiatal kelrépát megtisztítjuk, a gyönge zöldjét félre tesszük. Ha meghámoztuk, kanállal kellõen kivájjuk mindegyiket, megmossuk és gyönge sós vízben fõzzük, de nem egész puhára. A kivájt részeket a félre tett zöld levelekkel apróra összevágjuk, s egy lábasban, zsírban puhára pároljuk.