2024.04.19. - Emma

Kukoricás-grízes ragu

Hozzávalók: 4 csésze tej, 1 csésze gríz, 1 üveg kukoricakonzerv, 2 és fél csésze reszelt sajt, 6 mogyoróhagyma felaprítva, 1 nagy tojás, fél teáskanál só, fél teáskanál szárított kakukkfû, negyed teáskanál feketebors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Melegítsük elõ a sütõt 180 fokra. Olajozzunk ki egy közepes sütõtálat. Forraljuk fel a tejet, fõzzük meg a grízt. Lassú tûzön kevergessük. Miután levettük a tûzrõl, keverjük hozzá a kukoricát, egy csésze sajtot, a mogyoróhagymát, a sót, a kakukkfüvet és a borsot.

Öntsük a keveréket az elõkészített sütõedénybe. Süssük lefedetlenül 15 percig, majd hintsük a tetejére a maradék sajtot és süssük még további 15 percig. Miután kész, hagyjuk állni legalább tíz percig tálalás elõtt.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!