2024.04.19. - Emma

Mexikói lasagne

Hozzávalók: 2 teáskanál olívaolaj, 1 és fél csésze felkockázott vöröshagyma, 3 csésze felkockázott cukkini, kanálhegynyi kömény, 2 csésze felkockázott paradicsom, 2 csésze feketebab megmosva, 1 és fél csésze kukoricaszem, 1 és fél csésze enchilada szósz, fél csésze friss, aprított koriander, 5 lasagne lap, 1 csésze sajt, olaj, tejföl (a tálaláshoz).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Melegítsük elõ a sütõt 200 fokra, béleljünk ki egy magas falú sütõformát. Melegítsünk fel egy serpenyõben olajat közepes erõsségû tûzön. Tegyük bele a hagymát és pirítsuk üvegesre, körülbelül öt perc alatt.

Adjuk hozzá a cukkinit és a köményt, süssük tovább még öt percig, míg a cukkini át nem puhul. Ekkor keverjük hozzá a paradicsomot, babot, kukoricát és az enchilada szószt, lassú tûzön pároljuk tovább, majd a tûzrõl levéve adjuk hozzá a koriandert.

Tegyünk a sütõforma aljába egy tésztalapot. Terítsük be a cukkinis keverék ötödével, majd öntsük rá a negyed csésze sajtot. Ismételjük meg a többi lappal is. Fedjük le a sütõedény tetejét fóliával, és süssük 20-25 percig, míg a széleknél fel nem hólyagosodik és a sajt a tetején meg nem pirosodik. Ha kivettük, öt percig hagyjuk hûlni, szeleteljük fel, és tálaljuk tejföllel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!