Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A fõzelék készítésére is alkalmas spárgatök beszerzésénél egy kb. 1,4 kilogrammos, fehér héjú, zsenge példányt válasszunk. Legyalulás elõtt mossuk meg, hosszában vágjuk ketté, kaparjuk ki a magját, és hámozzuk meg. A piacon és a zöldségboltokban konyhakész gyalult tököt, télen pedig mirelitet is vásárolhatunk. Az õsszel vásárolt érett tököt azonban feldolgozatlanul is sokáig eltarthatjuk, ha a szárát olvasztott paraffinba mártjuk, és hûvös, száraz helyen tároljuk.
Mivel a tök szezonja jóval hosszabb, mint a kaporé, a nyár közepén és télen mélyhûtött vagy 1 kávéskanál szárított kaporral ízesítsük a fõzeléket. Ha a tök már nem friss, akkor öntsünk alá annyi vizet, hogy a berántás elõtt majdnem ellepje, ha viszont túl sok a leve, akkor merjük le róla a felesleget.
Jó étvágyat!