2024.03.29. - Auguszta

Tökös kapros lecsó

Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 30 dkg tök, 2 nagy hagyma, 2 paradicsom, 2 dl tejföl, 4 evõkanál olaj, 1 csokor kapor, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 1 evõkanál Vegeta, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Megmossuk a zöldségeket. A zöldpaprikát kicsumázzuk, felszeleteljük. A tököt meghámozzuk, magját kikaparjuk, húsát egyforma kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk. A kaprot megmossuk, és finomra vágjuk. A paradicsomot vékony gerezdekre aprítjuk.

Az olajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, majd a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 2 evõkanál vizet. Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a tökkockákat, majd néhány percig fedõ alatt pároljuk. Ezután zúzott fokhagymával meg kockacukorral ízesítjük, és beleszórjuk a vegetát.

Végül a paradicsomszeleteket és a kaprot is beletesszük. Lefedve, kis lángon, keverés nélkül 10 percig pároljuk. Tálalás elõtt elkeverjük benne a tejfölt.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!