2024.04.25. - Márk

Penne carbonara

Hozzávalók: 1 cs (500g) Penne Rigatta, 1dl tejszín, 150g bacon, 5 tojás sárgája, sajt ha fel akarjuk dobni.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mivel a tészta hõje sûríti a mártást azt célszerû elõbb elkészíteni. A bacon-t csíkozzuk, és ropogósra sütjük. A tejszínt a tojás sárgájával fölverjük amenyire lehet. Megfõzzük a tésztát “al-dente”, és amíg forró összeforgatjuk a szalonnával. Gyorsan ráöntjük a mártást, a tészta hõje elég ahhoz, hogy a mártás besûrûsödjön, de keverni kell nehogy rántotta legyen belõle.

Sózzuk, borsozzuk és sajtal szórjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!