olajra, porcukorra. és egy kis só.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A felsoroltakat szépen össze kell dolgoznod, keverned, és az így kapott masszát pihentetned kell egy picit, azért, hogy a búzadara magába szívja a nedvességet és megduzzadjon. Látni fogod, hogy mikor jó, mert a massza látszatra jóval több lesz, mint amikor félretetted pihenni.
Amíg a túrós búzadarás massza pihen, az elválasztott tojásfehérjéket kemény habbá kell verned, majd a masszához keverned. Csak finom, laza mozdulatokkal keverd össze, hogy a hab ne essen össze.
Ezek után vizes kézzel szép, formás gombócokat kell söndörgetned, és forrásban lévõ, már lobogó vízben kell õket kifõzni. Elvileg akkor jó a gombóc, amikor már feljön a víz tetejére.
Most már tényleg csak néhány apróság maradt hátra! Egy serpenyõben kevés olajon piríts zsemlemorzsát, és ebbe forgasd bele a megfõzött gombócokat. S ezzel a munka lényegi része be is fejezõdött. Egy tálba helyezve a túrógombócokat már tálalhatod is!
A fogyasztáshoz készíts az asztalra tejfölt és porcukrot, mert a hagyomány szerint így szokás fogyasztani ezt a finom ételt. Laktató, mégis könnyû ennivaló a végeredmény, aminek biztos nagy sikere lesz, még talán a felnõttek körében is.
Jó étvágyat!