2024.04.23. - Béla

Dörgicsei töltike

Hozzávalók: 12-15 szõlõlevél, 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 1 közepes hagyma, só, bors, 50 dkg sóska, 2 dl tejföl, cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zsenge szõlõleveleket jó alaposan megmossuk, leforrázzuk és leszûrjük. A hagymát felaprítjuk és olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a megmosott rizst és a végén a darált sertéshúst. Jól átpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük az egész tojást, és összeforgatjuk.

A szõlõleveleket megtöltjük a töltelékkel, ahogy a töltött káposztát szoktuk, és egy lábosba egymás mellé sorban lerakjuk. Annyi vizet vagy húsleves lét öntünk rá, ami ellepi, és kis lángon puhára fõzzük. A sóskát megtisztítjuk, összevágjuk, és a megmaradt zsírban megpároljuk. Meghintjük két kanál liszttel, majd a fõzõvízbõl kiveszünk két kanállal és felöntjük.

Ha megfõtt a sóska levét ízesítjük cukorral, tejföllel. A végén a töltikéket kiszedjük, a tejfölös sóskával és fõtt burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!