rss
  • Gyors pogácsa

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 20 dkg fagyos zsír, 1 kk. só, 1 sütõpor, tejföl.

    loading...

    A lisztet elmorzsoljuk a fagyos zsírral, a sóval és sütõporral, majd annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Gyorsan simára gyúrjuk (hogy a kéz melegétõl a zsír ne olvadjon meg), lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét késsel recésre vágjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tojással megkenjük, és közepes tûznél sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirkebecsinált-leves

    Hozzávalók: csirke 1 db, zöldpetrezselyem 1/2 csomó, zsír 10 dkg, liszt 2 dkg, víz 1,5 l, citromlé 1 kávéskanál, vegyes zöldség 12 dkg.

  • Makói csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 1 mk õrölt szerecsendió-virág, 1 csapott tk só, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

  • Céklás fasírt

    Hozzávalók: 0,5 kg darált hús, 20 dkg cékla, 1 tojás, 5-8 gerezd fokhagyma, zsemlemorzsa, ízlés szerint só, õrölt bors.

  • Harcsafilé fokhagymás raguval

    Hozzávalók: 4 szelet harcsafilé 1 dl olaj 10 dkg paradicsom 1 csomó petrezselyem 1 gerezd fokhagyma só.

  • Parajleves

    Hozzávalók: 1 csomag paraj, 1 sárgarépa, 2 szem burgonya, 2 evõkanál liszt, 1 dl tejföl vagy tejszín, 2-3 evõkanál olaj, szerecsendió, kevés só.

  • Almás hagymás töltött liba

    Hozzávalók 6 személyre: 250 g alma, 8 szelet szendvicskenyér, 250 g hagyma, 30 g vaj, 1 csokor petrezselyem, 2 tojás, 125 ml tej, 1/4 tk. majoránna, 1/2 tk. üröm,só, bors, 1 konyhakész liba 2-2,5 kg, 500 ml vörösbor, 2-3 ek. almapüré, 3-4 ek. ételsûrítõ.

  • Körözött 1.

    Hozzávalók: egy doboz túró (25 dekás), egy doboz tejföl, egy fej hagyma (nagyon felaprítva),
    fûszerpaprika (ízlés szerint csemege vagy csípõs, szerintem vegyesen az igazi), só (ízlés szerint).

  • Tepsis brassói

    Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja vagy lapocka, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, 60 dkg burgonya.

  • Kelkáposzta fõzelék

    Hozzávalók: kelkáposzta 1 kg, köménymag 1 késh., burgonya 0.5 kg, zsír 15 dkg, liszt 2 kanál, fokhagyma 1 cikk, bors, paprika, só 1-1 késh.

  • Lucullusi csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 szép nagy csirkeszárny, 10-10 dkg gomba, fõtt füstölt sonka, 10-12 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors, só.

  • Pácolt kacsacomb szõlõvel

    Hozzávalók: 4 kacsacomb, 2 dl must (vagy szõlõlé), 1 kávéskanál szárított majoránna, 60 dkg apróbb burgonya, 10 gerezd fokhagyma, 2 kisebb fej vöröshagyma, 4 szál újhagyma, 2 babérlevél, 10 szem bors, 20 dkg libazsír, 1 teáskanál méz, 20 dkg szõlõ.

  • Kakastöke körbetekert partyfalatok

    Hozzávalók: 25 dkg kakashere, 8 dkg vékony baconszelet ("sliced bacon") 1/2 kk frissen õrölt feketebors, 1 bagettkenyér.

  • Alkoholmentes ünnepi bólé

    A gyömbér és a menta kivételével keverje össze a hozzávalókat. Hûtse be, majd behûtött tálba, sok jégkockával szervírozza. A gyömbért közvetlenül tálalás elõtt öntse hozzá, és díszítse mentalevelekkel.

  • Tyúkhúsleves zsemlegombóccal

    Hozzávalók: 1 tyúk, 2 l víz, leveszöldség, (sárgarépa, zeller, stb.) 2 evõkanál zöldborsó, egy kis fej hagyma, só, bors, csirkeaprólék (zúza, máj, és szív), 2 csokor petrezselyem, 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, õrölt szerecsendió, tej a zsemle áztatásához, zsemlemorzsa.

  • Húsvéti vaníliakrémes epres süti

    Hozzávalók: 125 g sütõmargarin, só, 2 ek. juharszirup, 200 g líszt, 4 db tojás, A töltelékhez és a díszitéshez 1 rúd vanília, 750 ml tej, 7 tojássárgája, 135 g cukor, 40 g líszt, só, 20 szem eper, csokoládéforgács, porcukor a szóráshoz;

  • Céklasaláta majonézzel

    Hozzávalók 8 személyre: 1 kg cékla, 10 dkg majonéz, 3 evõkanál ecetes torma, 2 dl joghurt; só, õrölt bors, 4 tojás a díszítéshez

  • Cumberland mártás

    Végy 70 dkg ribizlidzsemet, 2 dl vörösbort, 1/2 dl konyakot, 2 narancsot, 1 citromot, 2 dkg mustárt és kevés Cayenne borsot. A narancs és a citrom héját vékonyan vágd le, s szeleteld finom metéltre, majd a vörösborban fõzd puhára, szûrd le és hûtsd le.

  • Banana Coko

    Hozzávalók: 8 jégkocka, 2 cl banánszirup, 6 cl marakujanektár, 6 cl narancslé, 6 cl kókuszlikõr.

  • Túrós kagylósaláta

    Hozzávalók: 2 doboz kagylókonzerv, 35 dkg túró, 1 dl tejszín, 1,5 dl majonéz, 1 dkg só, 1 g õrölt bors, 1 fej fejes saláta, 4 db tojás.

  • Bácskai rizses gomba

    Elõször készítsünk egy adag Párolt rizst. Amíg a rizs fõ, 1 diónyi vöröshagymát vágjunk apróra, és 4 evõkanál olajon dinszteljük üvegesre. 4 db zöldpaprikát mossunk meg, daraboljuk fel kb. 0, 5 cm széles karikákra illetve 1 cm széles szeletekre, és tegyük a hagymához, majd fedõ alatt pároljuk puhára. Ha a paprika megpuhult, adjunk hozzá 2 közepes méretû lédús paradicsomot négyfelé vágva, és fõzzük tovább, amíg a paradicsom szétesik, majd fedõ nélkül süssük le zsírjára. Ezután folyóvíz alatt mossunk meg 20 dg gombát, és metéljük kb. 1 cm széles kockákra.

loading...