Hozzávalók: ½ bögre zabkorpa, 1 bögre teljes kiõrlésû liszt, ¼ bögre õrölt lenmag, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1½ teáskanál sütõpor, 1 teáskanál õrölt fahéj, 1 teáskanál szerecsendió, 1 tojás, 4 evõkanál olívaolaj, 1½ alma lereszelve, 3 evõkanál barna cukor, 3 evõkanál durvára vágott dió, zabpehely a szóráshoz.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Melegítsd elõ a sütõt 180 fokra. Keverd össze külön a száraz hozzávalókat, egy másik tálban keverd simára a felvert tojást az olajjal, majd add hozzá a finomra reszelt almát és a cukrot, végül forgasd bele a diót.
Kanalazd a masszát papírkosarakkal bélelt muffinformába, szórd meg zabpehellyel, majd süsd 22-25 percig, míg kissé megbarnul, és a teteje érintésre rugalmas lesz. Rácson hagyd kihûlni.
Jó étágyat!