rss
  • Spenótos krumplik

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 80 dkg egyforma nagyságú, közepes újburgonya, 30 dkg mozzarella, 30 dkg spenót, fél pohár natúr joghurt, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, a rántáshoz.

    Vágd félbe az alaposan megtisztított burgonyákat. A spenótot a saját levében párold meg (ha szükséges, pici vizet adj hozzá), majd keverd bele az összezúzott fokhagymát és a joghurtot. Ízesítsd sóval, borssal, majd töltsd meg vele a burgonyát, a tetejére szórj reszelt mozarellát.

    Elõmelegített sütõben, közepes hõmérsékleten (150 fok) süsd ropogós pirosra. Natúr csirke- vagy pulykamellel, esetleg grillezett lazaccal tökéletes koleszterinszegény fogás.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vadas gomba

    Hozzávalók: 1/2 kg gomba, sárgarépa, zeller, fehérrépa, kevés zsír vagy olaj, babérlevél, só, törött bors, mustár.

  • Meggyes kevert sütemény

    Hozzávalók: 55 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 tojás, 3 dl olaj, 3 dl szénsavas ásványvíz, 50 dkg liszt, 1 cs. sütõpor, 2 evõkanál kakaópor, magozott, cukrozott meggy.

  • Brandied Banana Collins

    Jéggel félig töltött pohárba öntjük a brandyt, a likõrt és a citromlevet, megkeverjük, majd szódával felöntjük.

  • Kis tojás omlettek

    Gyors és ízletes ételt nyerhetünk, ha könnyû omlett tésztát habarunk, minden tojásra egy evõkanál tejét és egy kávéskanál lisztet számítva.

  • Cukkinikrémleves

    Hozzávalók: 500 g cukkini, 2 csokor bazsalikom, 1 mogyoróhagyma, fél citrom leve, 2 evõkanálnyi tejszín, só, bors.

  • Részeges csirke

    Hozzávalók:

    1 egész csirke, néhány szál húsos szalonna, 30 dkg gomba, 2 dl száraz fehérbor, 1 pohár tejföl, só, bors

  • Tárkonyos zúza

    Hozzávalók: 50 dkg csirkezúza, 3 zsemle, 2 tojás, tárkony, olaj a sütéshez, só töröttbors.

  • Paprikás csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú, csirke, 1 nagyobb fej hagyma, 3 evõkanál olaj, pirospaprika, só, 2 kanál paradicsompüré, néhány szem kömény.

  • Amerikai töltött csirke

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirke. A töltelékhez: 1 szárzeller, 4 fej vöröshagyma, 20 dkg gomba, 25 dkg csirkemáj, só, bors, fokhagyma, zsálya, 15 szelet toast kenyér, 1 tyúkhúsleveskocka, 2 tojás.

  • Sajtgolyó

    Hozzávalók 4 személyre: 450gr reszelt sajt ( maradék sajtok) 3 tojás, kb.100gr zsemlemorzsa, só, olaj a sütéshez.

  • Libamáj római tálban

    Hozzávalók 4 személyre: Kb. 70 dkg hízott libamáj, 1 kg bõrös libaháj, 3 dl tej, só, vegeta.

  • Babsaláta avokádóval

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g zöldbab, só, 500 g koktélparadicsom, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 4 ek. fehérborecet, bors, cukor, 8 ek. olívaolaj, 1 cs. zöldhagyma, 1 avokádó, 1 cs. bazsalikom.

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

  • Tavaszi saláta

    Hozzávalók: 2 szál petrezselyemgyökér, 2 fej lilahagyma, 2 piros kaliforniai paprika, 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 3 evõkanál extra szûz olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál bazsalikom pesto, 2 evõkanál fenyõmag, só, darált bors, 8 szelet kecskesajt.

  • Zöldséges csirkefalatok

    Hozzávalók:

    - 60 dkg csirkemellfilé
    - 1-1 db sárga, zöld, piros kaliforniai paprika
    - 1 cukkini
    - 1 padlizsán
    - 25 dkg gomba
    - 2-3 paradicsom
    - 8 kis fej hagyma
    - só
    - bors
    - sült csirke fûszerkeverék
    - napraforgó olaj

  • Cseresznyés palacsinta részegen

    Hozzávalók: palacsinta alapmassza 20 db palacsintához 50 dkg cseresznye 1 mokkáskanál õrölt fahéj kevés porcukor 2 evõkanál cseresznyepálinka vagy sherry brandy (ha gyerekek is esznek belõle, akkor 1 teáskanál pálinkaaroma fél deciliter tejbe keverve).

  • Töltött paprika paradicsomszósszal

    Töltött paprika paradicsomszósszalNem túl húsos paprikákat vásárolunk, megmossuk, kicsumázzuk őket, az ereket és magokat eltávolítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zellerzöldet leöblítjük. A töltelékhez megfonnyasztjuk a hagymát az olajban. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a darált húst, a rizst, a tojást, a pirospaprikát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot, alaposan összedolgozzuk, és a paprikákba töltjük (nem túl szorosan, mert főzés közben a rizs megdagad, és szétrepednek a paprikák). A paradicsomlét 1 kávéskanál sóval, a cukorral és a zellerzölddel felforraljuk.

  • Sajtban sült csirkemell

    Hozzávalók: 1 nagyobb csirkemell, 1 tojás, 1 dl tej, 3-4 evõkanál liszt, 5 dkg reszelt trappista sajt, 1 teáskanál currypor, 1 csapott teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, olaj a sütéshez;

  • Kalábriai leves

    Hozzávalók: 25 dkg spenót, 25 dkg darált marhahús, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg parmezán, 1 csomag petrezselyemzöld, 2 tojás, só, fehérbors, 1 l húsleves.

  • Török joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.