rss
  • Rakott zöldbab

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 2 db tojás, 10-15 dkg füstölt reszelt sajt, ízlés szerint só,õrölt bors, 5-6 evõkanál zsemlemorzsa, morzsa olaj / 3-4 evõkanál amin a morzsát megpirítjuk /, 5 dkg vaj vagy margarin.

    loading...

    A zöldbabot feldaraboljuk és a vöröshagymával együtt sós vízben puhára fõzzük. Ha megfõtt, leszûrjük és levét alaposan lecsepegtetjük. Összekeverjük a megpirított morzsával és egy kivajazott tûzálló tálba rakjuk, 3-4 evõkanál tejföllel meglocsoljuk.

    A 2 tojást egy marék reszelt sajttal és 2 dl tejföllel, sóval, borssal habosra keverjük, és ezt a masszát a babra öntjük, tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Elõmelegített, de nem túl forró sütõben készre sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gránátalmakoktél

    Hozzávalók: 2 cl gin, 1,5 dl tonik, 5 cl kifacsart gránátalmalé, porcukor, jég.

  • Medvehagymás-brokkolis pulykamell

    Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 50 dkg kg brokkoli, 2 marék medvehagyma, grillfûszer, só, bors, tejföl, liszt, sajt.

  • Tormakrém

    Hozzávalók: 20 dkg ecetes torma vagy 30 dkg friss, 20 dkg Besamel, 5 dkg margarin, 2 evõkanál ecet (ha a torma nem ecetes, hanem friss), 5 dkg porcukor.

  • Sajtos nokedli

    Fél kg lisztet 1/8 l tejjel és 1/4 l szódavízzel összekeverünk, hozzákeverünk 4 egész tojást és egy teáskanál sót. Addig keverjük, míg hólyagos lesz, majd állni hagyjuk. Mialatt áll, sós olajos vizet felforralunk, majd a nokedlitésztát beleszaggatjuk.

  • Káposztás rizs

    Hozzávalók: 50 dkg káposzta, 20 dkg rizs, egy fej vöröshagyma, egy kanál zsír, egy kávéskanál ételízesítõ, só.

  • Birsalma ecetben

    Két kiló birsalmát megmosva, mindegyiket 4 szeletre vágjuk, magházát kiszedjük, mindegyikbe egy kis egész fahéjat s egy szegfûszeget szurkálunk.

  • Banana Daiquiri

    Hozzávalók: 4 cl fehér rum, 2 cl banánlikõr, fél db banán, 1 cl limelé.

  • Mandelbrot (Mandulás kenyér)

    Hozzávalók:

    1 csésze margarin, másfél csésze cukor, 4 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, fél csésze szilvapálinka, 4 csésze liszt, 1 teáskanál só, 4 teáskanál sütõpor, 1 csésze mazsola, 1 csésze kókuszreszelék, 1 csésze durvára vágott dió, 1 csésze hámozott, darabolt mandula.

  • Szõlõs ponty

    Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, 40 dkg szõlõ, 2 dl száraz fehérbor, 3 dkg Liga vaj, 1 evõkanál rizsliszt, só, 4-5 szem bors, 1 babérlevél, 2 szegfûszeg, körömnyi fahéj, egy darabka citromhéj.

  • Csokis-meggyes muffin

    Hozzávalók: 40 dkg magozott meggy, 40 dkg liszt, 20 dkg barna cukor, 20 dkg vaj, 10 dkg étcsoki (ha van otthon, lehet többet is beletenni), 6 evõkanál keserû kakaópor, 4 dl tejszín, 2 csomag sütõpor.

  • Hagymás, szalonnás röszti

    Hozzávalók: 1 kg héjába fõtt burgonya, 3 evõkanál olvasztott vaj, 2 evõkanál tej, 10 dkg sovány füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, csipet só.

  • Csirkepörkölt

    A csirkedarabokat megmossuk és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot apró kockára daraboljuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk.

  • Csirkemell sajtszósszal

    Csirkemell sajtszósszalA hagymát megdinszteljük, majd hozzátesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a csíkokra vágott csirkemellet, kicsit sózzuk, felöntjük a másfél deci tejjel, és annyi vízzel, hogy épp ellepje. Teszünk bele fehér borsot, lefedjük, és hagyjuk párolódni-főni. Amikor már a hús puha, és elfőtt a szaft fele, akkor összekeverjük a fél pohár tejfölt a két kanál liszttel és a krémsajttal, majd ezzel behabarjuk. Forraljuk, amíg besűrűsödik. Egy egész kevés szerecsendiót reszelünk a tetejére és belekeverjük.

  • Garibaldi öntet

    Hozzávalók: 8 evõkanál majonéz, 1 evõkanál Bio mustár, 2 evõkanál fehér balzsamecet, 1 evõkanál kapribogyó, 4 gerezd fokhagyma, csipetnyi Cayenne bors, kis csokor snidling, só.

  • Amaretti

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 5 dkg keserû mandula, 30 dkg cukor, 3 tojásfehérje, valamint porcukor a megszóráshoz.

  • Póréhagymás burgonyaleves

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 25 dkg póréhagyma, 3 csirkehúsleves kocka, margarin a pároláshoz, só, frissen õrölt bors, currypor, szerecsendió, 40 dkg friss krémsajt, 1 csokor petrezselyem, 4 szelet toast, kenyér, 15 dkg zöldfûszerekkel ízesített sajtkrém.

  • Szilveszteri fondü

    Hozzávalók: 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 dl sör, 2 dl fehérbor, 1 kávéskanál citromlé, 40 dkg ementáli sajt, 2 cl konyak, 1 evõkanál étkezési keményítõ, só, bors, pirospaprika, reszelt szerecsendió.

  • Madártej szelet

    Hozzávalók: 8tojás, 12 evõkanál cukor, 13 evõkanál liszt, 2 cs vanília cukor, 4 dl tej, 18 dkg ráma, 10 dkg porcukor, 1 teáskanál sütõpor, 4 dl tejszín, 2 cs habfixáló.

  • Tormás fejessaláta

    Hozzávalók: 1 nagy, vagy két kisebb fej saláta, 2 dl tejföl, 2 ek reszelt torma, cukor, só, citromlé, 1 cs kapor.

  • Müzliszelet készítése házilag

    Müzliszelet készítése házilagMüzliszelet készítése abszolút nem ördöngös. Csupán elkeverjük a gabonapelyheket az aszalt gyümölcsökkel és magvakkal, majd leöntjük olvasztott vaj és cukor (vagy méz, cukorszirup) keverékével. Az elkevert, ragadós masszát egy lapos tepsibe nyomjuk – ezt vagy kisütjük (kb 20-25 percig) vagy a hűtőszekrényben pihentetjük, amíg megkeményedik. A sütésmentes verziókban a vaj és méz megszilárdul – ez fogja össze az elemeket. A sült verzió ropogósabb, néha túl száraz, ezt viszont friss gyümölcsök vagy lekvár hozzáadásával lehet puhábbá tenni.

loading...