2024.04.16. - Csongor

Ricottás-spenótos cannelloni

Hozzávalók: 50 dkg ricotta, 30 dkg spenót, 1 tojás, 10 dkg reszelt parmezán, mozzarella, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, paradicsomszósz, bazsalikom, olívaolaj, 1 doboz (25 dkg) cannelloni típusú tészta;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

2 gerezd fokhagymát olívaolajon megdinsztelek, majd a spenóttal együtt megpárolom, sóval, borssal ízesítem. Hagyom hûlni. Ezután hozzákeverem a ricottát, a parmezán sajtot, megsózom, borsozom (közben megízlelem) és a legvégén hozzákeverem az egész tojást.
Ezt a masszát a cannelloni tésztába töltöm, amit olívaolajjal kikent tepsibe egymás mellé helyezek.

Öntet: 2 gerezd zúzott fokhagymát megdinsztelek olívaolajon, majd hozzáöntök kb. 7 dl paradicsomszószt, sózom, és bazsalikommal ízesítem. Felforralom és kb. 10 percig fõzöm.
Ezt az öntetet ráöntöm a már elõzõleg megtöltött tésztára, a tetejére mozzarellát teszek, alufóliával lefedem, és közepesen meleg sütõben addig sütöm, míg a tészta megpuhul (kb. 25-30 perc.)
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!