2024.04.23. - Béla

Spenótos-sajtos rakott tészta

Hozzávalók: 1 csomag mirelit spenót, 1 doboz fõzõtejszín, 20 dkg trapista sajt, 1 csomag száraztészta, /lehetõleg fodros kocka/, 2 tojás, 2 ek étkezési keményítõ vagy liszt, 1 csipet õrölt szerecsendió, sok fokhagyma /lehet granulátum is/, só, bors;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Egy lábosban tegyél oda vizet forrni a tésztának, és melegítsd elõ a sütõt 180-200 fokra.
/gázsütõnél sajnos nem tudom/ Reszeld le a sajtot, majd vegyél elõ egy másik edényt a spenótos szósznak. Tedd bele a spenótot, ha teljesen kiolvadt, hozzá adjuk a fokhagymát, sót és borsot kedvünk szerint. Fûszerezhetsz bátran, a spenót elbírja. Utána öntsd hozzá a tejszínt és forrald kb. 2 percig.

Közben már forr a fõzõvíz, tedd bele a tésztát. Vedd le a lángról a spenótos masszát, hozzá adjuk a szerecsendiót, és hagyd hûlni kb. 5 percet. Majd egy kézi habverõvel keverd hozzá a keményítõt és a két felvert tojást. Ez ad majd tartást a tésztának és gátolja meg, hogy kicsapódjon a víz sütés közben a spenótból. Ha ez megvan, és a tészta is megfõtt, jöhet a rétegezés. Vegyél elõ egy tepsit, szórj az aljára egy réteg sajtot reszelve, majd egy réteg tésztát, majd locsold le egy réteg spenóttal. Ezt ismételd addig, amíg minden el nem fogy, és szórd meg a tetejét sajttal. Rakd be az elõ fûtött sütõbe 25-30 percre.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!